Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

1ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 17-18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Δ.Ο.Θ), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ.), διοργανώνουν το 1ο Καρδιολογικό Συμπόσιο για τη Θαλασσαιμία στις 17- 18 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, στο Grand Hotel Palace .

Στόχος είναι να θιχτεί το σοβαρό ζήτημα των καρδιολογικών επιπλοκών σε όλο τους το φάσμα και με δυνατότητα στοχευμένων παρουσιάσεων για κάθε επιμέρους καρδιολογικό πρόβλημα. Το συμπόσιο θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία ώστε να παρουσιαστούν τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα, να γίνει ανταλλαγή γνώσεων κι εμπειριών μεταξύ των επιστημόνων που μελετούν την καρδιακή λειτουργία στους θαλασσαιμικούς ασθενείς σε Ελλάδα και Εξωτερικό, και να αποτελέσει μια ευκαιρία για τους ασθενείς να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν ώστε να ακολουθούν το κατάλληλο πρόγραμμα παρακολούθησης για να προλαμβάνουν τις σοβαρές  επιπλοκές.

Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, και αποτελεί την επισφράγιση της συνεργασίας του Συλλόγου με την Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, στην οποία από τις 12/6 λειτουργεί Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο για τους Θαλασσαιμικούς ασθενείς. Διασφαλίζεται πλέον η σταθερή καρδιολογική παρακολούθηση των πασχόντων όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά εν δυνάμει και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε Δημόσια τον Διευθυντή της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Χ. Καρβούνη, και τους συνεργάτες του κ. Γ. Γιαννακούλα, κ. Β. Καμπερίδη και όλη την ομάδα για τη στήριξή τους.

Ευχαριστούμε και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για την έγκριση της λειτουργίας του ιατρείου.

Οι συμμετέχοντες στο Καρδιολογικό Συμπόσιο, Έλληνες και Ευρωπαίοι, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικά εργαστήρια όπου θα παρουσιαστούν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες της Δ.Ο.Θ., οι οποίες έχουν ως στόχο τη διασύνδεση των ασθενών ανά τον κόσμο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας

     Η πρόεδρος                                                  Ο Γεν Γραμματέας
Στυλιανή Μηνά                                                  Γεώργιος Σβάρνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ