Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η Θεσσαλονίκη τρώει brunch στα ξενοδοχεία της αυτό το καλοκαίρι

Εικόνες: Αθανασία Παπαδοπούλου
Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι επιστήμη! Είναι ζωντανή, εξελισσόμενη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Έχει νέες ιδέες που την ανανεώνουν και την κάνουν γοητευτική για ντόπιους και επισκέπτες.
Η πιο καινούργια από αυτές έρχεται αυτό το καλοκαίρι. Και έχει να κάνει με το Brunch του Σαββατοκύριακου. Ένα νέο concept, μία πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, που έρχεται για να αλλάξει όσα θεωρούσαμε μέχρι πρότινος δεδομένα για τα γαστρονομικά ραντεβού στην πόλη. Μία νέα γευστική εμπειρία, συνθέτει το «ελληνικό δεκατιανό» και δείχνει το πόσο ενδιαφέρον μπορεί αυτό να γίνει ενώ ταυτόχρονα το τοποθετεί στους ιδανικούς χώρους ανάπτυξής του. Εκεί που ξέρουν να σερβίρουν πρωϊνό!



Τα Σαββατοκύριακα λοιπόν στην Θεσσαλονίκη αλλάζουν γιατί όταν το ρολόι θα δείχνει 12.00, θα ‘ναι η ώρα που η πόλη θα ετοιμάζεται για το πιο γαστρονομικό, χαλαρό και ιδιαίτερο, ραντεβού της εβδομάδας σε χώρους έκπληξη.

Τα Σαββατοκύριακα η μέρα ξεκινά πιο αργά και ξεκινά καλύτερα με παρέα. Το brunch έρχεται ακριβώς για να καλύψει το κενό που δημιουργείται ενδιάμεσα από το breakfast ως το lunch, εξού και το όνομά του. Mαζί με το Θες από το Θέλεις ή αλλιώς το Thess από την αγγλική ονομασία Thessaloniki, δημιουργήθηκε το thessbrunch, μια φρέσκια γαστρονομική πρόταση των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης.

Ένα γενναίο και λαχταριστό πρωινό στα ξενοδοχεία, ότι πρέπει για να πάρεις ενέργεια και κέφι, εμπλουτισμένο με γεύσεις που δεν βλέπεις την ώρα να δοκιμάσεις και με την τύχη της παρέας ή της οικογένειας που συναντιέται γύρω από ένα χαλαρό τραπέζι το Σαββατοκύριακο.



Και πάμε στο δια τάυτα. Από αυτό το Σαββατοκύριακο και για όλα τα υπόλοιπα του καλοκαιριού, ντελικάτα αρώματα βουτύρου, έντονα χρώματα ομελέτας, παιχνίδια με καλοψημένα pancakes, φυσικοί φρεσκοστυμένοι χυμοί και smoothies, γεύσεις καθαρές, ελαφριές εμπλουτισμένες με αχνιστούς καφέδες και ελαφριά κοκτέιλ.

Με τα Σαββατοκύριακά μας στην πόλη να αποκτούν τη νέα αυτή γευστική ατζέντα και τα ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης να ανοίγουν τις πόρτες τους για να συστήσουν το thessbrunch τo project που τρέχει με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που θα φιλοξενείται σε διαφορετικό ξενοδοχείο της πόλης κάθε Σαββατοκύριακο και σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα καλοκαιρινό thessbrunch, χριστουγεννιάτικο thessbrunch και θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι της πόλης τα ξενοδοχεία της και το τι προσφέρουν στους επισκέπτες, συστήνοντας μας τα εστιατόρια τους που αποτελούν σημαντικότατο μέρος του γαστρονομικού χάρτη της πόλης.



Πρώτος σταθμός το Excelsior και το be*

Το πρώτο Θες Μπραντς πραγματοποιείται στις 28 Μαΐου στο ξενοδοχείο The Excelsior. Το πρώτο γαστρονομικό ραντεβού φέρνει μαζί του στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα πράσινη πιπεριά και φέτα, τηγανητά αυγά με σπανάκι φέτα και πιπεριές σωτέ, αυγό ποσέ πάνω σε τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης με κρέμα φέτας & ντομάτα ψητή και pancakes με κρέμα μπουγάτσας και κανέλα.

Εν συνεχεία τη σκυτάλη του κόνσεπτ παίρνουν τα ξενοδοχεία:

Electra Palace Thessaloniki, Grand Hotel, Holiday Inn, Hyatt Regency, Mediterranean Palace, Nikopolis Thessaloniki, ΤΗΕ ΜΕΤ, Αnatolia Hotels Thessaloniki, City Hotel, Colors Urban, Di Tania, Golden Star City Resort, Le Palace.

Η Ένωση Ξενοδόχων δημιούργησε το ομώνυμο γαστρονομικό portal, οπού μπορείτε να ενημερωθείτε για τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία, τα μενού, καθώς επίσης και για το ειδικά διαμορφωμένο blog “Food4Thought” στο οποίο θα υπάρχουν αναφορές για τους chefs, posts από food bloggers & διατροφολόγους. Το πρόγραμμα του thessbrunch με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και το ξενοδοχείο που θα το φιλοξενεί κάθε φορά, θα υπάρχει αναρτημένο στο αντίστοιχο site.


Μας κοινοποιήθηκε από το parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ