Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι σταθμοί διοδίων “αυγάτισαν” στην Εγνατία οδό, λόγω ρουσφετιών!

Η σύμβαση που υπογράφηκε το 2014 και προέβλεπε την κατασκευή των σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, είπε ο βουλευτής Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, είχε μία λογική ξεπερασμένη, σύμφωνα με την οποία, ο κάθε δήμαρχος δεχόταν τους μετωπικούς σταθμούς γνωρίζοντας ότι θα εξασφαλίσει 5-6 θέσεις εργασίας σ’ αυτούς!
  • Μας λέει, δηλαδή, ο φίλτατος βουλευτής, ότι για τους σταθμούς διοδίων ευθύνονται και οι δήμαρχοι με τις πελατειακές σχέσεις τους! Άλλες 5-6 θέσεις είχαν «καπαρώσει» οι βουλευτές, προσθέτω εγώ και άλλες τόσες τα στελέχη της εταιρείας. Οι σταθμοί διοδίων, όπως αντιλαμβάνεστε καρντάσια, έχουν «αναπτυξιακό» χαρακτήρα. Διότι, προσφέρουν έσοδα για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου και θέσεις εργασίας! Συγχρόνως, διασφαλίζουν την επανεκλογή των «ευεργετών» δημάρχων και βουλευτών, που μεσολάβησαν για την εύρεση της θέσης εργασίας. Ιδιαίτερα παραγωγική η συγκεκριμένη θέση εργασίας, του εισπράκτορα των διοδίων. Και με προοπτική!
  • Κι αυτή, η ξεπερασμένη λογική, ο μίστερ Εμμανουηλίδης, δεν έχει αντίρρηση να συνεχιστεί, αυτή τη φορά ως συμβατική υποχρέωση της χώρας, για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές! Μιλάμε, καρντάσια, για χοντρό δούλεμα επί σειρά δεκαετιών.
  • Έχει πολλά χρόνια που κατασκευάστηκε η Εγνατία οδός και ειδικά το τμήμα παράκαμψης της Καβάλας, με τις συνεχείς στροφές και ακόμα συζητάμε για την κατασκευή μετωπικών σταθμών διοδίων! Αφού η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και το κράτος σχεδίαζαν να κατασκευάσουν σταθμό διοδίων στην «Άσπρη Άμμο», έπρεπε να είχε κατασκευαστεί από τον πρώτο χρόνο που λειτούργησε η παράκαμψη της Καβάλας. Σήμερα, θα έπρεπε να συζητάμε για την κατεδάφιση του μετωπικού σταθμού και για την εφαρμογή ενός σύγχρονου τρόπου πληρωμής των διοδίων.
  • Αλλά, για πιο «σχεδιασμό» μιλάμε, όταν παρεμβαίνουν οι πολιτικάντιδες; Μπορεί η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να σχεδίαζε την κατασκευή δέκα σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, από τον Έβρο μέχρι την Ηγουμενίτσα, αλλά οι δήμαρχοι και οι βουλευτές, να ζήτησαν μερικούς ακόμα, για να ικανοποιήσουν όλα τα ρουσφέτια! Και τους «συνεργάτες» εργολάβους δημοσίων έργων. Αθάνατη Ελλάς!

Μας κοινοποιήθηκε από k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ