Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες - σοκ από τα πλυντήρια του νοσοκομείου Κιλκίς

«Πέρασαν 14 μήνες από την δέσμευση του Υπουργού για την ανακαίνιση των πλυντηρίων - Τα χρήματα δεν δόθηκαν και η κατάσταση των πλυντηρίων ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει - Θυμίζουν πλυντήρια άθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις άθλιες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής που επικρατούν στα πλυντήρια του Γενικού Νοσοκομείου του Κιλκίς έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) φέρει τον τίτλο «Νοσοκομείο ή Φυλακή;» και επισημαίνει ότι για την ανακαίνιση των πλυντηρίων του νοσοκομείου είχε υποσχεθεί - σε επίσκεψή του στο Κιλκίς - ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ότι θα έδινε άμεσα 500.000 ευρώ.

"Άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης!!! Πέρασαν 14 μήνες από την δέσμευση του Υπουργού για την ανακαίνιση των πλυντηρίων. Τα χρήματα δεν δόθηκαν. Η κατάσταση των πλυντηρίων ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει. Θυμίζουν πλυντήρια άθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας".

Οπως υποστηρίζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ τον Ιούνιο του 2016 είχε εμφανιστεί ένα φίδι στο χώρο των πλυντηρίων, καθώς - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες - εκείνο το διάστημα δεν υπήρχε σύμβαση με εταιρεία για απολύμανση και απεντόμωση του νοσοκομείου.

"Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου αν και έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Μάη του 2016 (άρα πριν εμφανιστεί το φίδι) τι έκανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Να φτιάξει τα πλυντήρια; Ούτε σκέψη. Διενήργησε την ΕΔΕ (Απρίλιος 2017) σε πέντε υπαλλήλους για το γεγονός του φιδιού, 9 μήνες μετά την εμφάνιση του φιδιού και έξι μήνες μετά την ανάθεση της ΕΔΕ σε υπάλληλο. Προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού και τρομοκρατίας!!! Ούτε χούντα!!!" καταλήγει η ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ