Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

"Λύσε τη Σιωπή" στο Καλοχώρι

Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Καλοχωρίου την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ημερίδα με θέμα «Λύσε τη Σιωπή.Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών» όπου ενημερώθηκαν οι κυρίες του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ανησυχητικές καταστάσεις.
Πρώτη φορά ο Σύλλογος Καλοχωρίου διοργάνωσε μία ημερίδα με συγκεκριμένη θεματική και ευελπιστεί η δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ να ξαναβρεθεί στην περιοχή τους.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού –Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου κ.Μανάβης Στράτος όπου συνεχάρη τις ομιλήτριες για την επιλογή του θέματος ,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καλοχωρίου κ.Πέτρος Στατερούδης κα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δέλτα Τριαντάφυλλος Κούρογλου. Η κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πολιτευτής Ν.Δ Β’ Θεσσαλονίκης η οποία είναι η εμπνεύστρια της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» ενημέρωσε όσες και όσους παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα για τη συγκεκριμένη δράση που αφορά την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και το ρόλο που οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίζει σε τέτοια φαινόμενα.Η κ.Κωνσταντινίδου τόνισε «.Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλες τις κυρίες οι οποίες έχουν δεχτεί κάποιας μορφής κακοποίηση είναι να μην φοβούνται και να μην ντρέπονται να μιλήσουν για το πρόβλημα τους.Έχουν συμπαραστάτες τους όλες εμάς.Θέλουμε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που σέβονται τις γυναίκες συμμάχους μας. Είναι μία εθελοντική προσπάθεια όπου γίνεται με μεράκι και αγάπη για το συνάνθρωπο που στις μέρες μας αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα. Σας παροτρύνουμε να μιλάτε για οτιδήποτε σας απασχολεί και μειώνει την ανθρώπινη υπόσταση σας.»

Στην ημερίδα ομιλήτριες ήταν οι κυρίες Νάστα Θάλεια Δικηγόρος, η Αναστασία Καρυπίδου Δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΑΜΠΕ και η Κατερίνα Γιαννίκη Δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΑΜΠΕ .Την ημερίδα συντόνισε η Δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΑΜΠΕ κ.Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ