Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου

Στις 27/3/2017, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου από ομάδα εργασίας του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών –ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τον Ειδικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Παπαδάκη Θεόφιλο, τον Αναπληρωτή Ταμία της ΠΟΑΣΥ Φέτκο Σταύρο, τους Αντιπροσώπους ΠΟΑΣΥ Χατζίκο Γεώργιο και Κοκονά Αριστείδη και τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Θεοδώρου Γεώργιο και Κούρτη Αστέριο.

Αρχικά πρέπει να επισημανθεί ότι το Α.Τ. Ωραιοκάστρου είναι ένα μεικτό-γενικής αρμοδιότητας Αστυνομικό Τμήμα, με όλες τις αρμοδιότητες και τις ανελαστικές υπηρεσίες που έχει μία τέτοια Υπηρεσία. Ήδη έχει αναγνωριστεί η ανάγκη διαχωρισμού των Υπηρεσιών Τάξης και Ασφαλείας με το πρόσφατο π.δ. 7/2017 της Αναδιάρθρωσης-Αναδιάταξης Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που περιμένουμε, επιτέλους, να υλοποιηθεί.

Επίσης στον τομέα ευθύνης του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος βρίσκεται και ένα Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας (Hot spot), το οποίο μετά τις εργασίες που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα το Α.Τ. Ωραιοκάστρου να επιβαρύνεται με περισσότερες αρμοδιότητες.

Παρά τον μικρό αριθμό προσωπικού και το τεράστιο φόρτο εργασίας η υπηρεσία εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση και τα οφειλόμενα ρεπό είναι ελάχιστα πλην όμως οι συνεχόμενες διαθέσεις του προσωπικού σε μέτρα και υπηρεσίες εκτός της έδρας τους οδηγεί ορισμένες φορές στην εκτέλεση διπλών νυχτερινών ωραρίων. Η διοίκηση του Τμήματος έδωσε τη ρητή δέσμευση ότι θα εξαλείψει αυτό τα φαινόμενο, πλην όμως μας ενημέρωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας μέχρι την τελική εφαρμογή της αναδιάρθρωσης για την ορθότερη λειτουργία της, καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής, ιδιαίτερα ύστερα από τελευταία γεγονότα στα σχολεία του Ωραιοκάστρου και την ύπαρξη του Hot spot στον τομέα του, αφού εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως, δυστυχώς, παρά τα ανωτέρω και ενώ αποδεδειγμένα πολλαπλασιάστηκαν οι υπηρεσιακές ανάγκες, δεν πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη ενίσχυση με προσωπικό, όπως επιβάλλεται να γίνει.




Μας κοινοποιήθηκε από το ekathess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ