Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

"Η χάραξη στην λαϊκή αγορά της Καλαμαριάς έφερε το χάος. Υπόλογη η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας"

Το Σωματείο Λαϊκών Αγορών "Η Ομόνοια", μας ενημερώνει:
«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελά». Η παροιμία αυτή ταιριάζει ακριβώς στη χάραξη της λαϊκής αγοράς της Καλαμαριάς, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με εντολή του αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης και περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Γιουτίκα.

Γραμμές κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, που έχουν ως αποτέλεσμα, να μένουν εκτός λαϊκής αγοράς πωλητές, οι οποίοι για χρόνια τώρα εργάζονται σε αυτή. Αλλά και γραμμές, που δεν ταιριάζουν στο μέγεθος που καταλαμβάνουν οι πάγκοι. Δηλαδή πλήρης αποτυχία και μία απαράδεκτη κατάσταση.

Καλούμε λοιπόν τώρα τον κ. Γιουτίκα να πάει ο ίδιος και να εξηγήσει στους πωλητές, που μένουν χωρίς χώρο στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Να τους εξηγήσει για ποιο λόγο χάνουν μία λαϊκή αγορά και ένα σημαντικό για την επιβίωση τους εισόδημα. Και περιμένουμε να εξηγήσει σε όλους για ποιο λόγο δημιούργησε προβλήματα σε μια λαϊκή αγορά, που παρά τις αδυναμίες της, ήταν σε καλό επίπεδο.

Επίσης καλό θα ήταν να μας εξηγήσει, που είναι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της διεύθυνσης λαϊκών αγορών περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, γιατί σήμερα το πρωί, που τους αναζητούσαμε δεν τους βρήκαμε…

Επισυνάπτουμε την επιστολή που είχαμε στείλει χθες (Τετάρτη 29-03-2017) προς τον κ. Γιουτίκα και τις αρμόδιες υπηρεσίες αναφορικά με το σχέδιο των διαγραμμίσεων, που είχε εξαγγείλει ο κ. Γιουτίκας. Και δυστυχώς για εμάς, οι φόβοι και οι ανησυχίες που εκφράσαμε, δε χρειάστηκε παρά να περάσουν μερικές ώρες για να επιβεβαιωθούν.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

« Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Γιουτίκα, να προχωρήσει σε διαγραμμίσεις σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Έκπληξη, που προέρχεται από δύο γεγονότα: Πρώτον, ότι δεν υπήρχε καμία προηγούμενη συνεννόηση, όπως θα ήταν το φυσιολογικό και δεύτερο πως στο σχετικό δελτίο τύπου της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζεται το ακριβώς αντίθετο.

Επί της ουσίας: Φυσικά και είμαστε υπέρ των διαγραμμίσεων, αλλά και σε κάθε προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα των λαϊκών αγορών. Ωστόσο όμως διαφωνούμε κάθετα με τον τρόπο που γίνονται αυτές. Θεωρούμε, ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία προκειμένου να γίνουν αυτές. Δηλαδή να εξετάσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες (αριθμό των πάγκων, τη διάταξη τους, τον ορισμό των θέσεων επαγγελματιών- παραγωγών κ.τ.λ.). Αντί για αυτό πληροφορούμαστε πως θα γίνουν οι διαγραμμίσεις με τον τρόπο που επιθυμεί η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαστε τουλάχιστον περίεργοι να δούμε που θα καταλήξει αυτή η πρωτοβουλία. Ελπίζουμε πάντως να κατορθώσουν να κάνουν σωστά τις χαράξεις προκειμένου να λύσουν και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ