Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ: ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο PROJECT MANAGER ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

Ενημέρωση για το αντικείμενο της συνάντησης του Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ Γεώργιου Παπαγεωργαντά με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Orhan Okan και τον Εμπορικό Ακόλουθο Serkan Buralı ζητά με ερώτηση του στη Βουλή από τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς ζητά να μάθει ποια ήταν τα θέματα «διμερούς συνεργασίας» -σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του Τουρκικού Προξενείου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/SelanikBaskonsoloslugu/photos/a.250249911746162.45059.250191795085307/1117416821696129/?type=3&theater)- που απασχόλησαν τους δύο άντρες, παρουσία μάλιστα και του νομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ηλία Σίσκου, με δεδομένο πως στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιλαμβάνονται λιμάνια, αεροδρόμια, οδικοί άξονες κ.α., με ιδιαίτερη αναφορά στο νευραλγικό χώρο της Μακεδονίας, όπου και η χωρική αρμοδιότητα του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς σημειώνει τα εξής: «Το ΤΑΙΠΕΔ επαίρεται πως κινείται για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου με γνώμονα τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον. Την ίδια ώρα, όμως, επιλέγει να μην ενημερώσει επίσημα για τη συνάντηση στελεχών του με τον Τούρκο Πρόξενο, και να μαθαίνουμε για το ραντεβού αυτό από την άλλη πλευρά… Τι συζήτησαν; Και γιατί το ραντεβού αυτό έγινε εδώ, στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπου και η έδρα του ΤΑΙΠΕΔ; Μήπως οι γείτονες ενδιαφέρονται για τις υποδομές που έχουμε βγάλει στο σφυρί στη βόρεια Ελλάδα; Πολλές οι ερωτήσεις, περιμένουμε εύλογα απαντήσεις»…

Προς: 1) Υπουργό Οικονομικών και 2) Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Πρόξενος Orhan Yalman Okan και ο Εμπορικός Ακόλουθος Serkan Buralı συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ Γεώργιο Παπαγεωργαντά και το Νομικό Σύμβουλο Ηλία Σίσκο και συζήτησαν τις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας.
Επειδή η χωρική αρμοδιότητα του προξενείου της Θεσσαλονίκης εκτείνεται στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Επειδή στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή το portfolio του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει κυρίως λιμάνια, αεροδρόμια, οδικούς άξονες, φυσικούς πόρους και υποδομές ενέργειας και κοινής ωφέλειας.
Ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί:
1. Ποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στη συνάντηση αυτή;
2. Πού ενδιαφέρονται να επενδύσουν δημόσιοι ή/και ιδιωτικοί φορείς τουρκικών συμφερόντων;

Ο ερωτών βουλευτής
Αριστείδης Χ. Φωκάς
Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης
Ένωση Κεντρώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ