Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ακόμα «όχι» στα αυτόνομα

Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της επικράτησης της αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με την Aston Martin, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μια αυτόνομη Langonda μπορεί να περιμένει ακόμα.

Σε μια εποχή που η αυτόνομη οδήγηση είναι και trend, εκτός από «ματιά στο μέλλον», η Aston Martin πιστεύει ότι η ώρα της πλήρους επικράτησης της δεν έχει φτάσει ακόμη. Οι δηλώσεις έρχονται δια στόματος Andy Palmer, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής της Βρετανικής εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Palmer δήλωσε ότι η Aston Martin έχει σκοπό να παρουσιάσει κάποια στιγμή ένα αυτόνομο όχημα, ωστόσο η στιγμή αυτή θα καθυστερήσει. Συμπλήρωσε τα λεγόμενά του ως εξής: «Αν υπάρχουν 5 βήματα –από καμία υποβοήθηση μέχρι την πλήρως αυτόνομη οδήγηση-, το τρίτο βήμα είναι όταν τα ηλεκτρονικά σε βοηθούν να οδηγείς αλλά ο οδηγός είναι ακόμη, θεμελιωδώς, στον έλεγχο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα, πιστεύω το 2020-21. Αλλά το επόμενο βήμα, χωρίς χέρια και χωρίς μάτια, είναι πάρα πολύ μακριά ακόμη και πιστεύω ότι γίνεται πάρα πολύς σαματάς για αυτό το θέμα»

Στα σχέδια της Aston Martin, σύμφωνα με τον Palmer, είναι μια αυτόνομη έκδοση της υπερπολυτελούς λιμουζίνας Lagonda, ωστόσο ο γενικός διευθυντής δεν αποκάλυψε κάποια χρονική στιγμή για αυτό: «Η γνώμη μου, και η κατεύθυνση η οποία δίνω στην μάρκα, είναι ότι παράγουμε αυτοκίνητα για οδηγούς, δε βιαζόμαστε να γίνουμε αυτόνομοι. Μια βαθιά γνώμη που έχω είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων στα μελλοντικά αυτοκίνητα γιατί, όσο πιο αυτόνομα γίνονται, τόσο κινδυνεύουν από κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις»

Να και ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα που θέτει ο Palmer! Τι λέτε εσείς για τα λεγόμενά του;


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ