Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι ερωτικές φωτογραφίες που «προκαλούν» τις κινεζικές αρχές

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στις φωτογραφίες του Ren Hang είναι οι γυμνοί νεαροί Κινέζοι που ποζάρουν με χαρακτηριστικές εκφράσεις.

Οι αμφιλεγόμενες συνθέσεις του καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στο Πεκίνο, του έχουν χαρίσει διεθνή αναγνώριση, αν και στην πατρίδα του «υποφέρουν» από τη λογοκρισία. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι το έργο του δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.

«Δεν έχω κάποιο κίνητρο. Δεν γνωρίζω για άλλους, είμαι όμως σίγουρος ότι δεν βλέπω την τέχνη με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο ίδιος στο CNN.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ο Ren Hang είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος και ξεκίνησε τραβώντας εικόνες φίλων του δίχως ρούχα. «Ό,τι ξεκίνησε σαν χόμπι διασκέδασης, σύντομα αναπτύχθηκε σε εκφραστικό, ερωτικό στυλ τέχνης που τον διαφοροποίησε από σημερινούς κινέζους καλλιτέχνες», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Βέβαια, δεν έχουν την ίδια άποψη οι κινεζικές αρχές. Ο Ren έχει συλληφθεί κάμποσες φορές, ενώ οι εικόνες του έχουν υποστεί λογοκρισία σε εκθέσεις ή ακόμη και έχουν κατασχεθεί. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει όμως ότι η τέχνη του δεν έχει οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα.
cjajsdhan4cjajsdhan5cjajsdhan6cjajsdhan2cjajsdhan8cjajsdhan3cjajsdhan1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ