Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Νέλλυ Αλιγιζάκη: "...δε μπορώ να μη σταθώ στη γνωριμία μου με το Λάκη Παπαδόπουλο, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό"

Η Νέλλυ Αλιγιζάκη μας συστήθηκε πρόσφατα με ένα ψηφιακό single με δύο τραγούδια και τίτλους: "Ένα βλέμμα" και "Μία βόλτα η ζωή μας". Πότε ακριβώς κυκλοφόρησαν;

Ν.Α.: Τα κομμάτια κυκλοφόρησαν ψηφιακά πριν από δύο μήνες από την FmRecordsLabel.To 'ένα βλέμμα' είναι σε μουσική Μιχάλη Άνθη, στίχους Γιάννη Κατράκη και ενορχήστρωση Πάνου Μποζά. Το 'μια βόλτα η ζωή μας' είναι σε μουσική και ενορχήστρωση του Πάνου Μποζά και στίχους Γιάννη Κατράκη.


Πόσα χρόνια είστε στο χώρο; Πως και δεν προέκυψε νωρίτερα κάποιο επίσημο ηχογράφημά σας;

Ν.Α.: Είμαι κάποια χρόνια στο χώρο, ωστόσο δε θέλησα να προχωρήσω σε δισκογραφική δουλειά πριν αισθανθώ έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα. Δεν το μετανιώνω γιατί στην πορεία 'ωρίμασα' περισσότερο καλλιτεχνικά.


Πότε και πως έγινε η αρχή; Έχετε κάνει μουσικές σπουδές;

Ν.Α.: Ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασα κλασσικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο ωστόσο όταν αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά κάποια χρόνια αργότερα, επέστρεψα στο Ωδείο για σπουδές φωνητικής.


Παράλληλα ασχοληθήκατε και με κάτι άλλο;

Ν.Α.: Παράλληλά με τις σπουδές πιάνου και φωνητικής σπούδασα χορό, ζωγραφική αλλά και σκηνογραφία - ενδυματολογία.


Ακούγοντας προσεκτικά τα τραγούδια σας, συμπεραίνουμε οτι δεν πρόκειται για....εύπεπτα ακούσματα. Ωστόσο, αποτελούν μέρος της καλλιτεχνικής σας ταυτότητας ή, θέλετε κάτι άλλο, πχ. με κοινωνικό μήνυμα;

Ν.Α.: Σίγουρα τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν αποτελούν μέρος της καλλιτεχνικής μου ταυτότητας. Παρόλα αυτά θα ήθελα μέσα από τη μουσική μου να εκφράσω και να δώσω και περισσότερα πράγματα.. μπορεί ένα ερωτικό κομμάτι να είναι εξίσου όμορφο αλλά και ενδιαφέρον με ένα κομμάτι που θέλει να περάσει κοινωνικό μήνυμα.. ή, έναν προβληματισμό.


Έχετε κάποιες εμφανίσεις και συνεργασίες στις οποίες θα θέλατε να αναφερθείτε γιατί τις θεωρείτε σταθμό στην πορεία σας;

Ν.Α.: Η κάθε μία συνεργασία μου θεωρώ πως ήταν ξεχωριστή. Παρόλα αυτά δε μπορώ να μη σταθώ στη γνωριμία μου με το Λάκη Παπαδόπουλο, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό αν και δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε ακόμη. Θα ανέφερα επίσης ως 'σταθμό' την Επετειακή Συναυλία για τα 90χρόνια Χατζιδάκι -Θεοδωράκη στο Κολλέγιο Αθηνών την οποία παρακολούθησαν και πολλές εξέχουσες προσωπικότητες. Ήταν μια εμπειρία που θα ήθελα να ξαναζήσω.


Υπάρχουν κάποια live σας προσεχώς τα οποία και μπορούμε να ανακοινώσουμε;

Ν.Α.: Αυτή την περίοδο είμαι σε συζητήσεις με μουσικές σκηνές οπότε θα γνωρίζω περισσότερα σύντομα!


Ποιο είναι το επόμενο καλλιτεχνικό σας βήμα;

Ν.Α.: Αυτή την περίοδο θα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα για το  κομμάτι 'Μια βόλτα η ζωή μας', οπότε θα κυκλοφορήσει και το official clip. Παράλληλα επιστρέφω στο στούντιο για την ηχογράφηση νέων κομματιών, και τη δημιουργία mini single με τίτλο 'σε απόσταση αναπνοής',με πιθανη συνεργασία έκπληξη.



Κοινοποίηση Έλενας Καρρά <prelenakarra@gmail.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ