Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο αυθεντικός χάρτης της «Μυστηριώδους Νήσου»

Σχεδιασμένος από το χέρι του Ιουλίου Βερν, με σημειώσεις με κόκκινο και μαύρο μελάνι, ο χάρτης της "Μυστηριώδους Νήσου", που έγινε συνώνυμη της περιπέτειας για πολλές γενιές αναγνωστών, θα πουληθεί αύριο σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Το "Νησί Λίνκολντ", το τελευταίο λιμάνι του Ναυτίλου και καταφύγιο του πλοιάρχου Νέμο, περιλαμβάνεται στα θρυλικά παραμύθια, στους φανταστικούς τόπους που έκαναν πολλούς να ονειρεύονται μαγευτικές περιπέτειες.

Ο χάρτης σχεδιάστηκε το 1874 για να περιληφθεί στο μυθιστόρημα που πολλοί θεωρούν ότι είναι το καλύτερο του Βερν (1828-1905) και θα αποτελέσει το επίκεντρο της δημοπρασίας που είναι αφιερωμένη στον φανταστικό κόσμο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα.


Ο χάρτης, που θυμίζει κεφάλι ελέφαντα, είναι μεγέθους 21x31 εκατοστά. Οι τοποθεσίες είναι γραμμένες στα αγγλικά και συνοδεύεται από μια τυπογραφική πλάκα με σημειώσεις που είχε προσθέσει ο ίδιος ο Βερν. Ο οίκος δημοπρασιών Drouot εκτιμά ότι η τιμή του θα κυμανθεί μεταξύ 100.000-150.000 ευρώ.

Συνολικά θα δημοπρατηθούν 166 αντικείμενα που ανήκαν στον Ερίκ Βαϊσενμπέργκ, έναν από τους σημαντικότερους συλλέκτες ειδών που σχετίζονταν με τον Βερν. Μεταξύ αυτών, φωτογραφίες, επιστολές, γκραβούρες, αφίσες, πρώτες εκδόσεις των έργων του. Υπάρχουν επίσης μια φωτογραφία του Ιουλίου Βερν από το 1856, όταν ο συγγραφέας ήταν 28 ετών και η πρώτη εικονογραφημένη έκδοση του μυθιστορήματος "Πέντε εβδομάδες με αερόστατο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ