Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΝΔ σε κυβέρνηση: Δώστε το επίδομα θέρμανσης – Πήγε περίπατο η κοινωνική ευαισθησία της Αριστεράς

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το επίδομα θέρμανσης. Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν πως αφού η κυβέρνηση «πετσόκοψε» το επίδομα και μείωσε τους δικαιούχους το μισό αποφάσισε ότι, για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα, θα πληρωθούν το καλοκαίρι.

Καλούν την κυβέρνηση να καταβάλει το επίδομα σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου, μέσα στον Ιανουάριο. Επίσης, για αιτήσεις που γίνονται εφεξής κάθε μήνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι το τέλος του 2014.

Από τη ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που συζητά με τους εταίρους και δανειστές Κατηγορούν την κυβέρνηση για ασυνέπεια έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης καθώς «πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μειώθηκαν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, μειώθηκε στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο το επίδομα, καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, “έχασαν” 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν “περίπατο” οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς».

«Σαν να μην έφτανε όμως το "κούρεμα" του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η κυβέρνηση ξαναχτυπά με την αύξηση κατά 22% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, την πρώτη εβδομάδα του 2017, διαμορφώθηκε στα 0,991 ευρώ ανά λίτρο, όταν την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, ήταν 0,746 ευρώ ανά λίτρο. Αύξηση, δηλαδή, κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 33%» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτά τα δεδομένα η επιβάρυνση αυτή, για ένα μέσο τετραμελές νοικοκυριό, που χρειάζεται τουλάχιστον 1.500 λίτρα για να θερμάνει το σπίτι του από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ανέρχεται σε 368 ευρώ.

Τέλος κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό των αδύναμων πολιτών καθώς όσοι εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα θα πληρωθούν το καλοκαίρι του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ