Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Πόδια με ερεθισμούς: Μήπως ξυρίζεσαι λάθος;

Μάλλον πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα λάθος όταν πρόκειται για κάτι τόσο απλό όσο το ξύρισμα των ποδιών σου, αλλά, αν υποφέρεις από συχνούς ερεθισμούς και κοκκινίλες στα πόδια σου, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τη διαδικασία που ακολουθείς.

Τα βήματα για να έχεις κάθε φορά υπέροχα, απαλά πόδια μετά το ξύρισμα:

1. Κάνε απολέπιση την προηγούμενη μέρα.
Μια ήπια απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το φαινόμενο των γυρισμένων τριχών.

2. Άσε το ξύρισμα για το τέλος του ντους
Αν έχεις παραμείνει για μερικά λεπτά στο ζεστό ντους, οι τρίχες θα έχουν μαλακώσει και οι πόροι του δέρματος θα έχουν ανοίξει, κάτι που θα κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο αλλά και βαθύ.

3. Μη χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι πολλές φορές.
Με την παραμικρή ένδειξη μιας στομωμένης λεπίδας, το ξυραφάκι πρέπει να αντικαθίσταται. Θυμήσου πόσες φορές μπορείς κατά μέσο όρο να χρησιμοποιείς το ίδιο ξυράφι αλλά και ποιο είναι το λάθος που κάνεις και ευνοεί τη συγκέντρωση βακτηρίων στο ξυραφάκι σου.

4. Ρίξε στα πόδια σου κρύο νερό μετά το ξύρισμα.
Το κρύο νερό θα καταπραΰνει το δέρμα σου και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τους ερεθισμούς.
5. Διάλεξε τη σωστή ενυδατική για την επιδερμίδα σου.

Μπορείς να βρεις στο φαρμακείο κρέμες ειδικές και ευαίσθητες επιδερμίδες, ακόμα και κρέμες κατά του κνησμού. Σε κάθε περίπτωση, μην χρησιμοποιείς την πρώτη ενυδατική σώματος που θα βρεις τυχαία στο super market αλλά αναζήτησε μία που να καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

Extra tip: Ειδικά αν έχεις έντονη τριχοφυΐα και δυνατή τρίχα, ξέπλυνε το ξυραφάκι μετά από κάθε πέρασμα στα πόδια σου, ώστε να απομακρύνεις τις τρίχες που συγκεντρώνονται.


dutchesss.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ