Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Κλήση 120 ευρώ για ζέσταμα μηχανής

Ένας Αμερικανός θέλησε να προθερμάνει τον κινητήρα του σαν σωστός οδηγός, ωστόσο η αστυνομία φρόντισε να τον «κάψει» με ένα ωραιότατο μπιλιετάκι στο παρμπρίζ.

Παλαιότερα είχαμε ακούσει για τα περίφημα επιδόματα που λάμβαναν οι οδηγοί του ΟΑΣΑ, ως ανταμοιβή για την σωστή προετοιμασία του κινητήρα πριν την έναρξη της βάρδιας. Όλοι εξαπέλυαν δριμύ κατηγορώ και από ό,τι φαίνεται είχαν δίκιο, καθώς –σύμφωνα με τις ΗΠΑ- θα έπρεπε να μας πληρώνουν από πάνω!

Στο Μίσιγκαν, ένας 24χρονος έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και μπήκε στο σπίτι μέχρι να ζεσταθεί το μοτέρ. Ολίγον τι υπερβολικός, αλλά δικό του είναι ό,τι θέλει το κάνει. Σωστά;

Λάθος! Όταν επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος» βρήκε μια κλήση να τον περιμένει καρτερικά στο παρμπρίζ. Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ανέρχεται στα 128 δολάρια (121 ευρώ ), με την κατηγορία της πλημμελούς επίβλεψης αυτοκινήτου.

Αρχικά νόμισε πως κάποιος αστυνομικός αυθαίρετα έκοψε την κλήση με τη συγκεκριμένη αιτιολογία. Αργότερα, όμως, ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας του Μίσιγκαν έσπευσε να δηλώσει πως: «προτρέπουμε τους αστυνομικούς να τιμωρούν τέτοιου είδους αμέλεια. Αφήνοντας το αμάξι σου αναμμένο χωρίς να είναι κανένας κοντά, μπορεί άνετα να στο κλέψουν και μετά να τρέχουμε με επικίνδυνες καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων ανάμεσα σε αθώο κόσμο. Απλή λογική είναι. Δεν αφήνεις το αμάξι σου αδέσποτο.»

Την άποψη του αρχηγού δεν συμμερίστηκε ο θύτης-θύμα, ανεβάζοντας τη φώτο στα social media και συγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 σχόλια και 14.000 κοινοποιήσεις συμπαράστασης.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ