Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Μάνατζερ ποδοσφαιριστών & body builders πελάτες του κυκλώματος αναβολικών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Ένας μάνατζερ ποδοσφαιριστών, ο υπεύθυνος και μέλη συλλόγου body building στη Θεσσαλονίκη που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες βρίσκονται ανάμεσα στους πελάτες του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης αναβολικών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Ο «κοριός» της ΕΛΑΣ έπιασε συνομιλία ανάμεσα σε εκπρόσωπο αθλητικού σωματείου της Θεσσαλονίκης και μέλη του κυκλώματος. Συνομιλίες καταγράφηκαν επίσης ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης και μάνατζερ ποδοσφαιριστών που βρίσκεται στις επίσημες λίστες της ΕΠΟ. Η οργάνωση χρησιμοποιούσε το δικό της λεξιλόγιο και σε συνομιλία ντίλερ με πελάτη, αθλητή bodybuilding, ζητούνταν αναβολικά με το κωδικό «σπεσιαλιτάκι», με τον αθλητή να λέει χαρακτηριστικά «έχω αγώνες και θέλω λίγο να ανέβω». Στις ίδιες συνομιλίες παραδεχόντουσαν οι κατηγορούμενοι ότι τα σκευάσματα είχαν προκαλέσει στους χρήστες καρδιολογικές αρρυθμίες και μεγάλα οιδήματα.

Συνελήφθησαν 11 άτομα ανώτατης εκπαίδευσης, τα οποία δεν ήταν χρήστες αναβολικών ουσιών. Αρχηγός φέρεται άνεργος μαθηματικός, ο οποίος είχε κάνει μία φορολογική δήλωση τα τελευταία 5 χρόνια, παρότι ζούσε πολυτελώς και μάλιστα το τελευταίο διάστημα αγόρασε αυτοκίνητο μάρκας Audi, αξίας 47.000 ευρώ. Δεύτερος αρχηγός ήταν ένας μηχανολόγος-μηχανικός του Πολυτεχνείου, ενώ αναζητείται ο τρίτος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπίστωσαν τουλάχιστον 500 αποστολές αναβολικών σκευασμάτων στο εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.) και αντίστοιχες στο εσωτερικό (Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ζάκυνθος, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθος κ.α.).

Στο πρώτο επίπεδο της δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες, με παραγγελίες μέσω διαδικτύου, τις παραλάμβαναν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από χώρες από Η.Π.Α., Καναδά και Κίνα και πραγματοποιούσαν τις πληρωμές, μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.

Στο δεύτερο επίπεδο, προέκυψε ότι παρασκεύαζαν τα αναβολικά αρχικά σε αποθήκη στη Βάρη, ενώ στη συνέχεια, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία στον Αγ. Δημήτριο και στο Κολωνάκι.

Σημειώνεται ότι στους συγκεκριμένους, αποκλειστική πρόσβαση είχαν τα αρχηγικά μέλη και τέσσερα άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους, τα οποία εργάζονταν επί πληρωμή για την παρασκευή και τη συσκευασία των αναβολικών.

Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο αφορά στην περαιτέρω διακίνηση και διάθεση των αναβολικών στην εγχώρια αγορά και το εξωτερικό.

Η διαφήμιση γινόταν από «στόμα σε στόμα» και υπό την μορφή… πυραμίδας, καθώς ο κάθε πελάτης διακινούσε αναβολικά σε άλλους για να έχει «έκπτωση» στη δική του προμήθεια. Αξιοσημείωτα είναι επίσης, τα μέτρα που λάμβαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την αποφυγή της σύλληψής τους, καθώς χρησιμοποιούσαν κώδικα επικοινωνίας, ενεργοποιούσαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ στις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Στην οικία του αρχηγικού μέλους, που συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84.310 Λίρες Αγγλίας, 20.000 Ευρώ, 1.785 δολάρια Καναδά, 4 δολάρια Η.Π.Α., ναρκωτικά δισκία, φιαλίδια ναρκωτικών ουσιών και υλικά συσκευασίας αυτών, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πολυτελές αυτοκίνητο.

Στην οικία του μεσάζοντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.920 Ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και μικροποσότητα κάνναβης.

Σε οικία μεταπωλητή (dealer) βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την παρασκευή αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.830 Ευρώ.

Στις οικίες των έμμισθων μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την τυποποίηση αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ.

Όσον αφορά την εμπλοκή του Αστυνόμου Β’ που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προέκυψε ότι προμηθευόταν αναβολικά από το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες, του ζήτησε να παράσχει πληροφορίες για την πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας της υπηρεσίας που τους παρακολουθούσε. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη τιμή που διατίθενται τα αναβολικά σκευάσματα, ανέρχεται για τις αμπούλες στα 20€ με 40€ ευρώ ανά συσκευασία, ενώ για τα δισκία στα 10€ ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ