Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΝΔ: Νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων και «Συριζοκρατία» στο Δημόσιο

«Είναι ολοφάνερο σε όλους πια, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλήρης κομματικοποίηση του δημόσιου τομέα και η δημιουργία ενός πρόθυμου στρατού συμβασιούχων - ψηφοφόρων», δηλώνουν ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μ. Βορίδης και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Γεωργαντάς.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους, νομοθετώντας «κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης», αδιαφορώντας για τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Προσθέτουν επίσης, ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες μονιμοποίησης, επιχειρώντας να εγκλωβίσει με αυτές τους εργαζόμενους.

«Αδιαφορούν πλήρως για την αξιοκρατία, ενώ ταυτόχρονα θίγουν δικαιώματα επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ, που περιμένουν να προσληφθούν με διαφάνεια και αξιοκρατία. Όλες οι παραπάνω καταδικαστέες πολιτικές όμως, έχουν και μία ακόμα σημαντική παράμετρο: Το δημοσιονομικό κόστος. Την επιβάρυνση για όλες αυτές τις πρακτικές θα κληθεί να την πληρώσει ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός, αλλά και οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, διαλύει το δημόσιο, καταργεί την αξιοκρατία και στέλνει το λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο», τονίζουν οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργαντάς.

Παράλληλα, σε ενημερωτικό της σημείωμα, η ΝΔ μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πριν το μελάνι της ικετευτικής και κατάπτυστης επιστολής Τσακαλώτου στεγνώσει, διογκώνει ανεύθυνα και ανεξέλεγκτα τις δημόσιες δαπάνες».

Η ΝΔ κάνει λόγο για νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων, για «Συριζοκρατία» ή «αξιοκρατία αλά ΣΥΡΙΖΑ».

«Αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης είναι ο πρόσφατος νόμος για το χωρικό σχεδιασμό, όπου με τροπολογίες, αφενός καταργήθηκε η εκ του νόμου (Καλλικράτης) υποχρέωση των δήμων να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα για υποθέσεις που αφορούν δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου, και αφετέρου παρατάθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά, για μία ακόμη φορά, οι συμβάσεις εργαζομένων. Το κάνει στους Ο.Τ.Α., το έκανε ήδη στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», συνεχίζει η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «μαυρογυαλούρικη» τακτική διαδοχικών παρατάσεων (2015, 2016, 2017) και ανανεώσεων των συμβάσεων από έτος σε έτος, η οποία, μαζί με τη δυνατότητα σύναψης νέων ατομικών συμβάσεων, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και παραπέμπει στις χείριστες πρακτικές του παρελθόντος.

«Ο πολιτικός καιροσκοπισμός της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν υπηρετεί τους πολίτες και το γενικό συμφέρον, αλλά προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και των άξιων επαγγελματιών και εργαζομένων της δημόσιας διοίκησης. Η αλήθεια όμως, δεν κρύβεται με το να βαφτίζεις το ψάρι, κρέας», συμπεραίνει η Πειραιώς και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στην προσπάθεια να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό, επαναλαμβάνει τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση».

«Είναι η κυβέρνηση των αντιμεταρρυθμιστών, της φαυλοκρατίας, των ρουσφετιών», συμπληρώνει η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ