Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Διεθνές Συνέδριο ΕΣΚΑΝ - "Το Ντόπινγκ σε Νέα Εποχή"

Πότε Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, από 10:00 έως 16:00
Πού αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη

«Ναι, είναι παράνομο. Ναι, το κυνήγι συνεχίζεται. Αλλά πρέπει να δούμε και την τωρινή πραγματικότητα».

Το ντόπινγκ εξακολουθεί να απειλεί τον παγκόσμιο αθλητισμό και να απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι είναι το «βιολογικό διαβατήριο»;

Για πρώτη φορά, διεθνής ημερίδα γύρω από το ντόπινγκ φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του ΕΣΚΑΝ και σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τον αθλητικό σύλλογο Ερμής 1877 και το Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ), σε μια συντονισμένη προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα, να λυθούν απορίες και να επιμορφωθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Τα νέα δεδομένα, το νέο νομικό πλαίσιο, οι κινήσεις του ΕΣΚΑΝ στην Ελλάδα, η ευθύνη και ο ρόλος των αθλητών, η θέση των ΜΜΕ στο πρόβλημα «ντόπινγκ».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στο αντι-ντόπινγκ παγκοσμίως, ο Ιταλός εκπρόσωπος της IAAF Giuseppe Fischetto (Τζιουζέπε Φισκέτο), επικεφαλής αντι-ντόπινγκ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου, ο οποίος μεταξύ άλλων θα εξηγήσει τι σημαίνει για τον παγκόσμιο αθλητισμό η εισαγωγή του «βιολογικού διαβατηρίου» και γιατί αποτελεί το μεγάλο σύμμαχο των καθαρών και ηθικών αθλητών.

Ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), Αλέξης Αδαμίδης, ως επικεφαλής των νομικών θεμάτων του ΕΣΚΑΝ, θα μιλήσει για το νομικό πλαίσιο με τις αναγκαίες ρυθμίσεις που έγιναν και η Ελλάδα εναρμονίστηκε με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ.

Ο διακεκριμένος αθλητίατρος και χειρούργος ορθοπαιδικός Χρόνης Δρούγιας, προερχόμενος από την πολυκλινική προληπτικής και αποκαταστατικής αθλητιατρικής του τεχνικού πανεπιστημίου Μονάχου, αλλά και επί σειρά ετών επιστημονικός σύμβουλος των εθνικών ομάδων κωπηλασίας, κανόε-καγιάκ, τριάθλου, χιονοδρομίας, θα αναφερθεί στην εξωγενή ενίσχυση των αθλητών σε σχέση με τον προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ