Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Το τεράστιο fantasy σύμπαν του Σάντερσον έρχεται στον κινηματογράφο

Η DMG Entertainment τίναξε την μπάνκα στον αέρα κλείνοντας συμφωνία με τον Μπράντον Σάντερσον για να μεταφέρει το έργο του στη μεγάλη οθόνη

Iron Man, Thor, Dr Strange, Superman, Batman, Wonder Woman… Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί; Δεδομένου ότι οι κομιξάτοι ήρωες της Marvel και δευτερευόντως της DC έχουν μονοπωλήσει το box-office τα τελευταία χρόνια, πολύ σπάνια βλέπουμε μία blockbuster ταινία που να βασίζεται στο fantasy. Τώρα, η DMG Entertainment φιλοδοξεί να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς έκλεισε μία μεγάλη συμφωνία για να δημιουργήσει το επόμενο μεγάλο franchise. Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε να δείτε το έργο ζωής του Μπράντον Σάντερσον στη μεγάλη οθόνη!

Σύμφωνα με το Variety, η DMG εξασφάλισε τα δικαιώματα για τα βιβλία του Άντερσον που λαμβάνουν χώρα στο σύμπαν του Cosmere. Υπό αυτή την ομπρέλα, ανήκουν διαφορετικές σειρές βιβλίων, όπως το Mistborn (τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος υπό τον τίτλο Ομιχλογέννητοι) και The Stormlight Archive και αυτοτελείς εκδόσεις όπως το Shadows for Silence in the Forests of Hell, αλλά και κόμικς (White Sand).


Ο Μπράντον Σάντερσον

Καθεμία από τις ιστορίες διαδραματίζεται σε έναν ξεχωριστό κόσμο, όμως όλες συνδέονται επειδή οι κόσμοι αυτοί ανήκουν στο ίδιο σύμπαν. Μάλιστα, όσο περισσότερο εξέλισσε το έργο του ο Σάντερσον, τόσο περισσότερο άρχισαν να πλέκονται μεταξύ τους αυτοί οι διαφορετικοί κόσμοι, επομένως μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι αντίστοιχο της Marvel και της DC.

Για το νέο της μεγαλεπήβολο πρότζεκτ, η κινεζική εταιρεία ψυχαγωγίας πρόκειται να διαθέσει 270 εκατ. δολάρια, δηλαδή τα μισά από τα κεφάλαια που χρειάζονται για να γυριστούν οι τρεις πρώτες ταινίες του franchise. Ήδη προετοιμάζεται η πρώτη ταινία, η οποία θα βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς The Stormlight Archive, το The Way of Kings.




Με κάθε επιφύλαξη

Εδώ, βέβαια, αρχίζουν τα πρώτα αμφιλεγόμενα νέα. Η DMG ανέθεσε την προσαρμογή του σεναρίου στους Πάτρικ Μέλτον και Μάρκους Ντάνσταν, οι οποίοι υπέγραψαν το σενάριο των τελευταίων ταινιών Saw και κάποιων μέτριων βιντεοταινιών, όπως το Feast. Πρόκειται για ένα πείραμα στο οποίο θα κριθούν πολλά εκατομμύρια δολάρια, αλλά και η τύχη μίας δημοφιλούς δουλειάς fantasy. Η ίδια η DMG δεν έχει μεγάλες περγαμηνές. Στο portfolio της βλέπουμε το Iron Man 3 και το Looper, αλλά όχι πολλές άλλες γνωστές παραγωγές. Ωστόσο, έχει πρόσβαση σε μία αγορά που έχει ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά της για τέτοιες παραγωγές: την κινεζική.
Ο Σάντερσον, ο οποίος έχει πουλήσει μέχρι τώρα περισσότερα από 10 εκατ. βιβλία παγκοσμίως, είναι πάντως ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τη συμφωνία. «Οι άνθρωποι της DMG δεν είναι απλά παραγωγοί ή χρηματοδότες. Είναι θαυμαστές. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε ήξερα ότι αντιλαμβάνονταν το όραμα και τους στόχους μου για το Cosmere και είμαι ενθουσιασμένος που θα εργαστώ μαζί τους για να φέρουμε το όραμά τους για το σύμπαν στην οθόνη». Το κοντινό μέλλον θα δείξει αν έκανε τη σωστή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ