Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Έχουμε μηνύματα από εξωγήινους. Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Το 2012 ο Ermanno Borra από το πανεπιστήμιο του Laval στο Κεμπέκ, πρότεινε ότι τα λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουμε μηνύματα από εξωγήινους πολιτισμούς.

Ο επιστήμονας υπέθεσε ότι θα μπορούσαμε να δούμε περιοδικές εκρήξεις φωτός κρυμμένες στο φάσμα των άστρων που φιλοξενούν πολιτισμούς. Αυτές τις μορφές επικοινωνίας θα μπορούσαμε να τις αποκαλύψουμε με μαθηματικές αναλύσεις του φάσματος και του σήματος.

Το να στείλουμε εμείς τέτοια μηνύματα δεν θα ήταν εκτός των τεχνολογικών μας δυνατοτήτων και μπορούμε να το κάνουμε με το λέιζερ Helios του Εθνικού Εργαστηρίου του Lawrence.

Ο Borra καθοδήγησε τον φοιτητή Eric Trottier, και αναζητώντας τέτοια σήματα στα 2.5 εκατομμύρια άστρα που έψαξε βρήκε 234.

Ο καθηγητής είπε ότι ακολούθησαν επιστημονική μέθοδο και όχι συναισθηματική, αλλά τώρα μιλούν τα συναισθήματα καθώς υπάρχει σοβαρή υπόνοια ότι αυτά τα σήματα είναι από εξωγήινους πολιτισμούς.

Όμως άλλοι αστρονόμοι δεν φαίνεται να είναι και τόσο πεπεισμένοι. Ο Andrew Siemion, από το πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια είπε ότι δεν υπάρχει πιο τολμηρός ισχυρισμός από έναν αστροφυσικό να υποστηρίξει ότι έχει βρει ζωή πέρα από τη γη. Είναι ένα εξαιρετικά βαθύ ζήτημα και φυσικά για αυτό το λόγο πολλοί από εμάς αφιερώνουμε τη ζωή μας σε αυτή την αναζήτηση και δαπανούμε τόση ενέργεια για να λάβουμε τις απαντήσεις. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις τόσο κατηγορηματικές δηλώσεις εκτός εάν έχεις εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο επαλήθευσης.

Τα «σήματα» του Borra αξιολογήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ελάχιστης σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ