Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η HP παραδέχτηκε το λάθος της με το μπλοκάρισμα των δοχείων μελάνης

Η Hewlett Packard παραδέχτηκε με ανακοίνωσή της ότι θα έπρεπε να είχε ενημερώσει το κοινό σχετικά με μια αναβάθμιση που έγινε στους εκτυπωτές της και η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι συσκευές να σταματήσουν να αναγνωρίζουν τα μη αυθεντικά δοχεία μελάνης.

Η ομάδα υπεράσπισης των ψηφιακών δικαιωμάτων Electronic Frontier Foundation (EFF) διοργάνωσε εκστρατεία καλώντας την HP να κάνει ανάκληση της αναβάθμισης.

Από την πλευρά της η εταιρεία παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να είχε «κάνει καλύτερη δουλειά στο να επικοινωνήσει στο κοινό την αλλαγή». Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η HP, μία προαιρετική ενημέρωση η οποία θα αφαιρεί τον περιορισμό χρήσης μη αυθεντικών μελανιών θα γίνει διαθέσιμη μέσα στις «επόμενες δύο εβδομάδες».

Η εταιρεία προσθέτει ότι «είμαστε αφοσιωμένοι στη διαφάνεια σε κάθε μας επικοινωνία και όταν κάνουμε κάτι λάθος το παραδεχόμαστε».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η HP παραδέχτηκε το λάθος της, παράλληλα υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι έγινε προκειμένου να προστατευτούν οι πελάτες της από κακής ποιότητας προϊόντα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Όταν τα δοχεία μελάνης κλωνοποιούνται ή παραποιούνται, ο πελάτης λαμβάνει ένα προϊόν κακής ποιότητας και ενδεχομένως δημιουργούνται ζητήματα ασφάλειας, αλλοιώνοντας την εμπειρία της εκτύπωσης», έγραψε σε ανάρτησή του ο Τζον Φλάξμαν, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Ωστόσο, η EFF υποστηρίζει ότι τα κίνητρα της HP αφορούσαν λιγότερο στην ασφάλεια των πελατών της και περισσότερο στο οικονομικό θέμα αφού τα αυθεντικά δοχεία μελάνης της εταιρείας κοστίζουν αρκετά περισσότερα χρήματα από τα μη αυθεντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ