Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στον Αλέξη Τσίπρα αποδίδουν την λιτότητα στην Ελλάδα αξιωματούχοι της ΕΕ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Μετά τις δημοσκοπήσεις με την υπεροχή της ΝΔ κατά 12.5% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών με την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα αφού δεν κατέβαλλε ως όφειλε την πρώτη δόση, τώρα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα πιέζεται και από το εξωτερικό. 
 Η είδηση σκάει σαν βόμβα από το πρακτορείο Reuters. Όπως δηλώνει ο έγκυρος και καλά ενημερωμένος για θέματα της Ελληνικής πραγματικότητας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. V. Dombrovskis: Η Ελλάδα εφάρμοσε πιο σκληρή λιτότητα εξαιτίας του λαϊκισμού του ...κ. Τσίπρα!

Η δήλωση αυτή δείχνει καθαρά και ξεκάθαρα ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλά την Ελληνική πραγματικότητα και τις ευθύνες που αναλογούν σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την διακυβέρνησή τους αφού από την άστοχη πολιτική του κ. Γιάνη Βαρουφάκη χρέωσαν καθαρά 51 δις ευρώ ακόμα στον Ελληνικό λαό και οδήγησαν στο καταστροφικό τρίτο μνημόνιο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα σήμερα καταγράφετε αφού δεν είναι λίγοι πια αυτοί που πιστεύουν ότι πηγαίνουμε και σε τέταρτο μνημόνιο!

Πάμε τώρα στη είδηση που σίγουρα τιμά την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά "θάβει" κυριολεκτικά την σημερινή.
Τι λέει λοιπών ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. V. Dombrovskis: Η Ελλάδα εφάρμοσε πιο σκληρή λιτότητα εξαιτίας του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Dombrovskis, σε συζήτηση στη Ρίγα τόνισε σχετικά με την ολοένα αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα εξής:

«Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό στο ... κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας.
Ήρθε μια νέα κυβέρνηση με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται κανένα καθεστώς λιτότητας και θα ξοδεύουμε όσο θέλουμε», όπως είπε.

«Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας από ότι θα ήταν απαραίτητο, αν συνεχίζονταν τότε οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», σημείωσε.

Ο κ. Dombrovskis, δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα υποχώρησε σε ύφεση το 2015 αντί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης που προβλεπόταν στο 2,5% εφόσον είχαν συνεχιστεί οι μεταρρυθμίσεις.

Βόμβα μεγατόνων λοιπών η σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της ΕΕ και σε κρίσιμη στιγμή πολιτικά για την Ελλάδα όπου είναι όλα στον αέρα για την κυβέρνηση με την δόση των 2.8 δις ευρώ και τα προ απαιτούμενα μαζί με το ασφαλιστικό και το προσφυγικό...

Ας μην απορούμε πια ότι το καλό κλίμα που διοχετεύεται επικοινωνιακά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι και τόσο καλό αφού δεν το επιβεβαιώνει και η ΕΕ!!!

Όσο για την προηγούμενη κυβέρνηση είναι σίγουρο πια ότι τα είχε καταφέρει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ