Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«Σαν άλλοτε»

Ψυχαγωγική δράση για ανθρώπους τρίτης ηλικίας από τη Χ.Α.Ν.Θ με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ
Στη Χ.Α.Ν.Θ, συμπληρώνοντας φέτος 95 χρόνια λειτουργίας, χρόνια έργου και ενεργής παρουσίας στην κοινωνία μας, ενεργοποιούμε τους νέους μας και αξιοποιούμε τη νεανική διάθεση που χαρακτηρίζει όλα τα προγράμματα μας σε μια πρωτότυπη performance για τους μεγαλύτερους ανθρώπους της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που κατά τη νεανική τους ηλικία συνδέθηκαν με κάποιο τρόπο με τη Χ.Α.Ν.Θ. επιστρέφουν σε αυτή και κάνουν χρήση των προγραμμάτων της, όχι μόνο για τα εγγόνια τους, αλλά και για τους ίδιους αναγνωρίζοντας την αξία αυτών, στην συναισθηματική τους υγεία και φυσική ευεξία. Ωστόσο πιστεύουμε ότι είναι χρέος μας να διευρύνουμε αυτή την θετική επίδραση στην ηλικιακή ομάδα της τρίτης ηλικίας, όπως σε ανθρώπους που συμμετέχουν στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε το ελάχιστο του εισοδήματος τους για τον εαυτό τους. Αναγνωρίζουμε επίσης την αξία της θεατρικής τέχνης στην ψυχοκοινωνική στήριξη των ηλικιωμένων ανθρώπων και ειδικότερα όταν υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης θεατών και ηθοποιών.

Το «Σαν άλλοτε» είναι μία καλλιτεχνική ψυχαγωγική δράση – performance μιας ώρας με δύο ηθοποιούς – performers οι οποίοι θα αναλάβουν, με τη βοήθεια ψηφιακών οπτικοακουστικών μέσων, να ζωντανέψουν διαδραστικά τρεις αγαπημένες εκπομπές της παλιάς Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ): το «Θέατρο της Δευτέρας», το «Να η ευκαιρία» (talent show εποχής) και τα «Τετράγωνα των Αστέρων» (τηλεπαιχνίδι εποχής). Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον παρελθόντα χρόνο της νιότης τους και να ανακαλέσουν ευχάριστες μνήμες, χαμόγελα και γέλια. Κατά τη διάρκεια της performance οι ηθοποιοί θα προσκαλέσουν τους θεατές να συμμετέχουν σε συζητήσεις, να τραγουδήσουν και να πάρουν μέρος σε παιχνίδια γνώσεων. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε Κ.ΑΠ.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Χαρίσειο Γηροκομείο κατά τους μήνες Σεπτέμβριο με Νοέμβριο 2016 και θα περιλαμβάνει 28 συνολικά παραστάσεις και θα απευθύνεται σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας.

Σύλληψη ιδέας – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιακμάκης. Ηθοποιοί: Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Μάρι Χεκιμιάν.

Η δράση πραγματοποιείται με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope.

Πληροφορίες: Αρίστη Τζώνη, Διεύθ/ση Επικοινωνίας, Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ. 231 600 1000, εσωτ. 0884



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ