Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκα: «Ο κ. Μπαλτάς εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα…»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ.Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τη νέα διάρρηξη που σημειώθηκε στο Κέντρο Μελέτης Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μία ακόμη διάρρηξη σημειώθηκε στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο. Mε θλίψη, όμως, είδαμε για άλλη μια φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να αποποιείται των ευθυνών της.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Υπουργός Πολιτισμού θα τηρούσε την δέσμευσή του και θα μεριμνούσε για την μεταφορά του αρχείου και της συλλογής του Θεατρικού Μουσείου, κάτι που εξάλλου επιβάλλεται και λόγω των καταστροφών που υφίστανται αυτά από τις πλημμύρες και την υγρασία. Τουλάχιστον, ότι θα φρόντιζε για την επαρκή φύλαξη του χώρου που φιλοξενεί αυτό το μοναδικό υλικό, την θεατρική κληρονομιά μας.

Αντίθετα, όμως, ο κ. Μπαλτάς, συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για την τύχη του Θεατρικού Μουσείου. Θυμίζουμε ότι εδώ και επτά μήνες, εκκρεμεί το θέμα της μετεγκατάστασης του Μουσείου σε άλλο ασφαλή χώρο, κάτι για το οποίο ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει. Σε κάθε περίπτωση, έως ότου αυτή ολοκληρωθεί, είναι ευθύνη του Υπουργείου να διαφυλάξει με κάθε τρόπο αυτό το μοναδικό θεατρικό αρχείο.

Λίγη περισσότερη ευαισθησία δεν βλάπτει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ