Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σεπτέμβρης, μια νέα αρχή, μια ευκαιρία για απολογισμό και προγραμματισμό των στόχων μας

Ο μήνας Σεπτέμβρης για πολλούς, όπως και για μας, αποτελεί μήνα ορόσημο, την αρχή ή το τέλος μιας περιόδου, το μήνα που κάνουν τον απολογισμό της περιόδου που πέρασε και του προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα. Πολλοί οριοθετούν αυτή τη νέα αρχή, είτε λόγω των διακοπών τους που τελείωσαν, είτε λόγω του ερχομού του Φθινοπώρου, που κάνει πολλούς να σκεφτούν τα προβλήματα που μπορεί να συνοδεύσουν την έλευσή του, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω του φορολογικού τσουνάμι που βρίσκεται στο κατώφλι μας.

Άλλοι πάλι αρχίζουν και κάνουν τον απαραίτητο προϋπολογισμό αυτών που θα χρειαστούν τα παιδιά τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όχι μόνο σε εξοπλισμό, αλλά κυρίως σε φροντιστήρια, μια δαπάνη που πλέον θεωρείται ανελαστική λόγω των πραγματικών αναγκών από τις διαχρονικές ελλείψεις της παιδείας μας. Βεβαίως, η 1η Σεπτέμβρη, η αρχή της ινδίκτου, είναι και η αρχή της εκκλησιαστικής χρονιάς για τους Ορθοδόξους, οπότε αποτελεί και για την εκκλησία μας μια νέα αρχή.

Και δεν είναι καθόλου κακό, να ορίσουμε όλοι μας, κάποιες ημερομηνίες απολογισμού και προγραμματισμού, δεδομένου ότι έτσι θέτουμε νέους στόχους για τους οποίους πείθουμε τους εαυτούς μας να προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Είναι ένας τρόπος δημιουργικής διέγερσης και επανασύνταξης των δυνάμεών μας.


Κοινοποίηση k-tipos.gr - Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ