Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ιδού το Citroen C3 2016

Γράφει ο Μάνος Ράλλης
Τον προσεχή Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού θα γίνει η επίσημη εμφάνιση του Citroen C3 2016 ωστόσο ήδη η γαλλική φίρμα παρουσίασε πλήρως το νέο γενιά του γνωστού της μοντέλου.

Βασικότερο χαρακτηριστικό όλων του Citroen C3 2016 είναι οι επιρροές του από το Citroen C4 Cactus. Τόσο το εμπρόσθιο τμήμα όσο τα πλαϊνά airbumps και το εσωτερικό αντλούν πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο μοντέλο της οικογενείας.

Το Citroen C3 2016 έχει μήκος 3.99cm, πλάτος 1.75cm και ύψος 1.47cm όντας μεγαλύτερο αλλά και πιο χαμηλό από το προηγούμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.54cm και σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα υπόσχεται καλούς χώρους για πέντε επιβάτες αλλά και χώρο αποσκευών 300lt. Στοιχείο που δεν μεταφέρθηκε από την προηγούμενη γενιά η οροφή jenith η οποία αντικαταστάθηκε από μία μεγάλη πανοραμική οροφή.

Η Citroen αναμένεται να πονοκεφαλιάσει αρκετά τους αγοραστές του Citroen C3 2016 καθώς θα το προσφέρει με τριάντα έξι χρωματικούς συνδυασμούς, εννέα χρώματα αμαξώματος, τρία διαφορετικά χρώματα οροφής και τέσσερα χρώματα στο εσωτερικό. Το τελευταίο όπως είπαμε είναι επηρεασμένο από το C4 Cactus κάτι που φαίνεται και στην κεντρική κονσόλα με τη μεγάλη οθόνη των 7 ιντσών

Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού που ξεχωρίζουν στο Citroen C3 2016 είναι η κάμερα ασφαλείαςConnectedCAM Citroen που βρίσκεται πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη και η οποία καταγράφει βίντεο και φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως πειστήρια μετά από κάποιο ατύχημα.

Στον τομέα των κινητήρων του Citroen C3 2016 έχουμε τον γνωστό BlueHDI Diesel των 1.6lt με τους 75ps και 100ps καθώς και τους βενζινοκινητήρες PureTech των 1lt (68ps) και 1.2lt (82ps και 110ps). Εκτός των μηχανικών κιβωτίων θα υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου ΕΑΤ6.

Η 3η γενιά του Citroen C3 αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2017 με τιμέςπαραπλήσιες του σημερινού μοντέλου.







Περισσότερα στο highoctane.gr που μας το κοινοποίησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ