Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σοκ στην Τουρκία: Έφτιαξαν νεκροταφείο «προδοτών»

Συνεχίζει να σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη η Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. Μετά τις εκκαθαρίσεις σε όλο τον κρατικό μηχανισμό από θεωρούμενους εχθρούς του καθεστώτος Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη άνοιξαν και επισήμως «νεκροταφείο προδοτών».

Την πράξη είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος της Πόλης, ο οποίος είχε πει ότι θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό νεκροταφείο προκειμένου να ταφούν οι πραξικοπηματίες και θα το ονομάσει «νεκροταφείο των προδοτών».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τόμπας είχε δώσεισυγχαρητήρια στον δήμαρχο της πόλης Ορντού στη Μαύρη Θάλασσα,επειδή απαγόρευσε να ταφούν οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

«Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» σημείωσε ο Τόμπας.

«Εγώ έδωσα εντολή να βρεθεί ένας χώρος ταφής τον οποίο θα τον ονομάσουμε “νεκροταφείο προδοτών”. Έτσι οι περαστικοί θα καταριούνται τα κόκκαλά τους που θα βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους» είπε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters:

«Ανώνυμοι τάφοι για νεκρούς πραξικοπηματίες»







Ο τάφος του πραξικοπηματία λοχαγού Mehmet Karabekir:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ