Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: όλοι… στα όπλα!

του Γρηγόρη Μελά
Όλοι εναντίον όλων…! Ακόμα και ορισμένοι που δεν θέλουν να το παραδεχτούν έχουν ετοιμάσει τα «όπλα» τους εναντίον των άλλων για να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε περίπτωση που δεχτούν «επίθεση».
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο του Newsit σήμερα θα γίνει… της ενστάσεως αφού λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πηγές όλα σχεδόν τα επιχειρηματικά σχήματα που έχουν καταθέσει φακέλους συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων και των τριών από τους τέσσερις απορριφθέντες, αναμένεται να καταθέσουν ενστάσεις προς τις άλλες πλευρές προκειμένου να αποδυναμώσουν τους ανταγωνιστές τους και να παραμείνουν λιγότεροι στο διαγωνισμό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, ορισμένα από τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν σε ενστάσεις ανάμεσα στους ανταγωνιστές είναι για το πόθεν έσχες προσώπων που μετέχουν σε μετοχικά σχήματα, για την επάρκεια Ιδίων Κεφαλαίων, καθώς και για θέματα διαφάνειας στις εταιρείες. Όλες οι πλευρές κρατούν κρυφά τα χαρτιά τους, ενώ μάλιστα πριν από λίγες ημέρες επιχειρηματικό σχήμα προσέγγισε άλλο υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα για να κατέβουν με κοινή γραμμή εναντίον των άλλων. Ωστόσο αυτό που λέγεται έντονα στο παρασκήνιο από ορισμένους είναι πως οι αποφάσεις για τις τέσσερις άδειες έχουν ληφθεί και όσες ενστάσεις και να κατατεθούν αυτές τελικά θα αποτελέσουν επιχειρήματα στις δικαστικές αίθουσες, σενάριο που που σαφώς πλήττει τη διαφάνεια του διαγωνισμού.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν και σύμφωνα με τον προγραμματισμό η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα κατατεθούν σήμερα ώστε στις 12 Αυγούστου να γίνει η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Χρονικό περιθώριο που μάλλον είναι λίγο για να εξεταστούν οι ενστάσεις και να δοθούν ικανοποιητικές αποφάσεις.

Ωστόσο, υπάρχει έντονη πίεση από το Μαξίμου θέλοντας να έχει πραγματοποιηθεί η δημοπρασία έως τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» στην ομιλία του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση των όσων υποστήριζε για «υγιή αναδιαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου»…!

του Γρηγόρη Μελά
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ