Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Οι πιο τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες είναι μια αξία σταθερή. Όπως και να τις φτιάξεις, σκέτες ή με διάφορα παρελκόμενα, είναι άπαιχτες. Αν τις φτιάξεις όμως όπως στο παρακάτω video, είναι “όλα τα λεφτά!

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στικς (ή 1/2 συσκευασία κατεψυγμένες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1/2 φιλέτο κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 100γρ. μοτσαρέλα
  • ντρέσινγκ της επιλογής σας
  • λίγο τυρί τσένταρ
  • 3-4 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
  • 1/4 κρεμμύδι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο με το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε και το βασιλικό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα ταψί τις πατάτες, αλατίζετε και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα, προσθέτετε το ντρέσινγκ, το κοτόπουλο, το τσένταρ, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ