Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Τρόποι να πείτε οριστικά αντίο στις ενοχλητικές μύγες!

Tέσσερα σούπερ αποτελεσματικά φυσικά «όπλα» για να μη σηκώνετε πια... μύγες στο σπαθί σας!
Η ιστορία συνήθως πάει ως εξής: έχετε μόλις γυρίσει από το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή με σακούλες γεμάτες με τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή μπορεί απλά να έχετε μόλις σερβίρει το μεσημεριανό γεύμα. Εκεί λοιπόν που ετοιμάζεστε να βάλετε τα φρούτα στο ψυγείο ή να απολαύσετε το φαγητό σας, ακούτε ένα οικείο κι αποκρουστικό βουητό. Η αλήθεια είναι ότι οι άκακες, πλην όμως εξαιρετικά ενοχλητικές μύγες, βρίσκουν το δρόμο για τα φρέσκα φρούτα ή το φρεσκοψημένο φαγητό πιο γρήγορα απ' ό,τι εσείς και, μάλιστα συχνά τα γεύονται πριν από εσάς... για εσάς! Κι επειδή έχετε μάλλον βαρεθεί να χάνετε στα σημεία όταν έρχεστε αντιμέτωποι με αυτές, σας παρουσιάζουμε 4 οικονομικούς και φυσικούς τρόπους για να τις ξεφορτωθείτε χωρίς καν να χρειαστεί να πάρετε στα χέρια σας τη μυγοσκοτώστρα.

Ας πιουν... ξίδι 
Το λευκό ξίδι έχει τη μοναδική ιδιότητα να απωθεί τις μύγες με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Για να τις κρατήσετε, λοιπόν, μακριά από εσάς και το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μερικά μπολ με ξίδι και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Αν το λευκό ξίδι σημειώνει απουσία από τα ράφια τουσούπερ μάρκετ ή από το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το μηλόξυδο: αφαιρέστε το καπάκι από τη συσκευασία του, καλύψτε το με λίγη πλαστική μεμβράνη και στερεώστε την με ένα πλαστικό λαστιχάκι. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα στην επιφάνειά της μεμβράνης. Για ποιο λόγο; Σε αντίθεση με το λευκό ξίδι, οι μύγες δε μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του μηλόξυδου: έτσι θα μπαίνουν στο μπουκάλι αλλά θα παραμένουν παγιδευμένες μέσα σε αυτό.

Έχετε γάλα; 
Όχι, δε θα σας ζητήσουμε να φτιάξετε κρέμα για τις μύγες που πετούν απειλητικά πάνω από το φαγητό και τα φρούτα σας. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο γάλα, ζάχαρη και πιπέρι κι αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο: οι μύγες θα κατακλύσουν το πιάτο αλλά σύντομα, θα βρουν (απολαυστικό) τέλος, βουλιάζοντας σε αυτό.

Σταγόνες στον ωκεανό 
Αν οι μύγες σας είναι... κομάντο και καταφέρνουν να ξεγλιστρούν με μαεστρία από το μπουκάλι, δεν έχετε παρά να στραφείτε σε ένα από το πιο δυνατά όπλα που έχετε στο σπίτι σας: ο λόγος για το απορρυπαντικό πιάτων. Αρκούν μερικές σταγόνες του σε ένα μπολ με μηλόξυδο για να τις αποχαιρετίσετε για τα καλά μιας και το υγρό πιάτων κάνει τα φτερά τους πιο βαριά με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πετάξουν και να... βουλιάζουν στο διάλυμα.

Πιάστε κόκκινο! 
Μπορεί να μη το γνωρίζετε-ή να το φαντάζεστε- αλλά εσείς και οι μύγες ενδέχεται να μοιράζεστε μια κοινή λατρεία: το κόκκινο κρασί. Ανοίξτε λοιπόν ένα μπουκάλι και αφού απολαύσετε εσεις το δικό σας μερίδιό, κρατήστε λίγο για να... κεράσετε τις ιπτάμενες άσπονδες φίλες σας. Όπως και με το μηλόξυδο, οι μύγες θα βρουν εύκολα την είσοδο στον παράδεισο, αλλά το στενό στόμιο του μπουκαλιού θα τις κρατήσει εκλωβισμένες μέχρι τελικής πτήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ