Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Υπέβαλε την ένσταση η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη -Ενστάσεις και από τους 10 υποψήφιους για τις τηλεοπτικές άδειες

Και οι δέκα εταιρείες που κατέθεσαν φάκελλο υποψηφιότητας για την απόκτηση πανελλαδικής τηλεοπτικής άδειας, κατέθεσαν σήμερα -τελευταία ημέρα πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας- προδικαστικές προσφυγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι προσφυγές (ενστάσεις) διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους. Όπως επίσης ανακοίνωσε η Γ.Γ.Ε.Ε., η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος, παρά τις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση παραδέχθηκε ότι η τελική φάση του διαγωνισμού μπορεί να καθυστερήσει λίγες μέρες, αλλά θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε εντός του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις κατέθεσαν οι επτά εταιρείες που έχουν περάσει την πρώτη φάση της επιλογής, επισημαίνοντας τα κενά των συνυποψηφίων τους, αλλά και τα τρία σχήματα που τέθηκαν εκτός διαδικασίας (MEGA, DIMERA, Ανεξάρτητος Πάροχος).

Ο πιο ογκώδης φάκελος, όμως, ήταν του MEGA, με τον οποίο αντικρούονται ένας προς ένα, όλοι οι λόγοι της απόρριψής του, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι ορισμένες παραλείψεις που αποδίδονται στον τηλεοπτικό σταθμό, εμφανίζονται και στους φακέλλους άλλων υποψηφίων, που κρίθηκαν ικανοί να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, οι ενστάσεις αυτές θα πρέπει να απαντηθούν μία προς μία από την αρμόδια επιτροπή, ή να απορριφθούν συνολικά μετά την παρέλευση δεκαημέρου (σιωπηρή απόρριψη) που είναι και το πιθανότερο να συμβεί.

Αυτό, όμως, σημαίνει ότι η ανακήρυξη των οριστικών υποψηφίων δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί πριν από τις 12 Αυγούστου, ενώ αυτήν την ημερομηνία ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η ηλεκτρονική δημοπρασία για την ανακήρυξη των τεσσάρων αναδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ