Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο θησαυρός είχε κοσμήματα και 95.500 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500!

Δεν θα είχαν ενημερωθεί ότι... αποσύρονται από την κυκλοφορία τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δυο Βούλγαροι που προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα από το Τελωνείο των Κήπων στον Έβρο έχοντας κρυμμένο έναν πραγματικό θησαυρό στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν!

Σε τέτοια χαρτονομίσματα ήταν το συνολικό ποσό των 95.500 ευρώ που είχαν στις τσέπες τους (50.000 ευρώ ο ένας και 45.500 ευρώ ο άλλος), ενώ στις χειραποσκευές τους βρέθηκαν εκατοντάδες χρυσά κοσμήματα συνολικού βάρους δυο κιλών και 512 γραμμαρίων! Όλα εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου του συνοριακού σταθμού, όπου έκαναν την εμφάνισή τους οι δυο αλλοδαποί τα ξημερώματα της Κυριακής ερχόμενοι από την Τουρκία.

Οπως προβλέπει η νομοθεσία, τα κοσμήματα που προέρχονται από τρίτη χώρα πρέπει να δηλωθούν στο Τελωνείο, ώστε να πληρωθούν οι προβλεπόμενοι δασμοί και φόροι για να νομιμοποιηθούν.

Στους δύο Βούλγαρους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 70.000 ευρώ, δηλαδή 25.000 ευρώ για τα χρήματα που δεν δηλώθηκαν και 45.000 ευρώ για τα κοσμήματα. Αμέσως μετά την καταβολή των ποσών οι αλλοδαποί αναχώρησαν, ενώ τα κοσμήματα παραμένουν στο Τελωνείο ώσπου να δηλώσουν αν ο τελωνειακός προορισμός τους είναι η Ελλάδα ή η Βουλγαρία για να τους αποδοθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ