Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σε ποια ηλικία έγιναν εκατομμυριούχοι οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι

Οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας που ακολουθεί δεν είχαν την τύχη να κληρονομήσουν την περιουσία των γονιών τους, αλλά το κατάφεραν μέσα από τις ιδέες τους και τη δουλειά τους.
Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook είχε 1 εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα στην ηλικία των 22 ετών, ενώ ο επιχειρηματίας Larry Ellison δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το συγκεκριμένο ποσό μέχρι τα 42 του. Το κοινό τους σημείο; Σήμερα, και οι δυο είναι δισεκατομμυριούχοι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μερικοί επενδυτές φτάνουν σε αυτό το ορόσημο αρκετά νωρίς, ενώ για άλλους χρειάζονται δεκαετίες.
Ένα infographic από τη βρετανική πλατφόρμα Fleximize αποκαλύπτει την ηλικία στην οποία έγιναν εκατομμυριούχοι οι… σημερινοί δισεκατομμυριούχοι:


Mark Zuckerberg: 22



Το 2006 και σε ηλικία 22 ετών ο συνιδρυτής και CEO του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο έγινε εκατομμυριούχος. Δεν του πήρε και πολύ να κάνει το μεγάλο βήμα ο αυτοδημιούργητος Mark. Μάλιστα στην ηλικία των 23 η ιδέα για το Facebook έκανε τον Zuckerberg τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στην ιστορία. Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 33.4 δισ. δολάρια! Αξιοσημείωτο είναι πως οι χρήστες του Facebook σε μηνιαία βάση υπολογίζονται στα 1.49 δισ.
Το 2006 και σε ηλικία 22 ετών ο συνιδρυτής και CEO του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο έγινε εκατομμυριούχος. Δεν του πήρε και πολύ να κάνει το μεγάλο βήμα ο αυτοδημιούργητος Mark. Μάλιστα στην ηλικία των 23 η ιδέα για το Facebook έκανε τον Zuckerberg τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στην ιστορία. Σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 33.4 δισ. δολάρια! Αξιοσημείωτο είναι πως οι χρήστες του Facebook σε μηνιαία βάση υπολογίζονται στα 1.49 δισ.


Evan Spiegel: 23



Ακόμα μια πρωτότυπη ιδέα που χάρισε μια αμύθητη περιουσία. Ο λόγος για τον συνιδρυτή και CEO της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat, Evan Spiegel, ο οποίος έγινε εκατομμυριούχος το 2013 σε ηλικία 23 ετών. Μόλις δυο χρόνια αργότερα, η αξία του μεριδίου του στο Snapchat ξεπέρασε το ένα δισ. κάνοντάς τον δισεκατομμυριούχο στα 25. Σήμερα, η περιουσία του εκτιμάται ότι φτάνει τα 2.1 δισ. δολάρια.


Carlos Slim: 25



Ο μεξικανός μεγιστάνας της Telecom, Carlos Slim, έγινε εκατομμυριούχος το 1965 σε ηλικία 25 ετών χάρη στις επενδύσεις του στον επιχειρηματικό κλάδο του real estate. Περίπου 25 χρόνια αργότερα, η περιουσία του ξεπέρασε το ένα δισ. δολάρια, σε ηλικία 51 ετών, και σήμερα είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes.

Ο κροίσος των κροίσων χτίζει την δυναστεία του από το 1965, η οποία εκτιμάται στα 77.1 δισ!


Larry Page: 25



Το πρώτο του εκατομμύριο ο συνιδρυτής της Google το έφτασε το 1999 σε ηλικία 25 ετών και το ποσοστό του στην εταιρεία το 2004 εκτόξευσε την περιουσία του στο 1 δις κάνοντάς τον έναν αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο σε ηλικία 30 ετών. Σήμερα η καθαρή αξία της περιουσίας του φτάνει τα 35.1 δισ. δολάρια.


Bill Gates: 26



Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε εκατομμυριούχος το 1981 σε ηλικία 26 ετών.

Η αξία του μεριδίου του στην εταιρεία ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια όταν ο ίδιος ήτανμόλις 31, γεγονός που τον έκανε τότε τον νεότερο δισεκατομμυριούχο στην ιστορία!

Σήμερα, η περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 79.2 δισ. δολάρια.

Ο Bill Gates στις 27 Ιουνίου του 2008 άφησε την εργασία του στη Microsoft με σκοπό να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος. Σε συνέδριο στο Βανκούβερ το 2014, ο Gates δήλωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του Melinda, έχουν ήδη ανακοινώσει στα παιδιά τους ότι από την συνολική περιουσία τους, μόνο ένα μέρος της θα πάει στα παιδιά τους και ένα άλλο μέρος της σε φιλανθρωπίες μέσω του ιδρύματος της οικογένειας.


Elon Musk: 27



Συνιδρυτής του δημοφιλέστερου ηλεκτρονικού πορτοφολιού Paypal και της Tesla Motors, καθώς και ιδρυτής της SpaceX είναι τα βασικά στοιχεία στο πολυσέλιδο βιογραφικό του Elon Musk, ο οποίος έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο σε ηλικία 27 ετών το 1999, όταν πούλησε μια εταιρεία λογισμικού για πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι την ηλικία των 41, η καθαρή αξία της περιουσίας του είχε ξεπεράσει το 1 δισ., ενώ σήμερα σε ηλικία 44 ετών η περιουσία του φτάνει τα 10,8 δισ. δολάρια.


Sara Blakely: 29



Ένας χρόνος δραστηριοποίησης της εταιρείας της, Spanx, ήταν αρκετός για κάνει εκατομμυριούχο την Sara Blakely το 2000 σε ηλικία 29 ετών.

Περίπου μια δεκαετία αργότερα είχε γίνει η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στην ιστορία στα 41, ενώ περίπου στο 1 δισ. υπολογίζεται και η σημερινή περιουσία της. Η λέξη «αυτοδημιούργητη» βρίσκει το νόημά της στην Sara, αφού η ίδια ξεκίνησε την δική της σειρά εσωρούχων αδυνατίσματος το 2000 με 5.000 δολάρια στην τσέπη τα οποία είχε αποταμιεύσει από τη δουλειά της ως πλασιέ.

Η ίδια έχει δηλώσει: «Δεν είχα ιδέα πώς θα έπρεπε να γίνουν τα πράγματα. Αν σας συμβαίνει το ίδιο, μπορεί να καταλήξετε σε θρίαμβο. Το κλειδί είναι ότι πρέπει να αποδεχτείτε το άγνωστο».


Warren Buffett: 30



O θρύλος των επενδύσεων και διευθύνων σύμβουλος του Berkshire Hathaway έγινε εκατομμυριούχος σε ηλικία 30 ετών το 1960 . Ο Warren Buffett παραμένει ένας από τους μεγάλους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ το 2015 στη σχετική λίστα του Forbes τερμάτισε ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με σημερινή περιουσία γύρω στα 60 δισ. δολάρια.


Mark Cuban: 32



Ο Mark Cuban έχει αποδείξει πως ξέρει να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά! Η εταιρεία MicroSolutions που έφτιαξε και πούλησε, τον έκανε εκατομμυριούχο, ενώ ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, έχει αποκτήσει και ποσοστό της νεοσύστατης λίγκας του Ποδοσφαίρου Σάλας, ονόματι Professional Futsal League.

Ο Mark Cuban έγινε εκατομμυριούχος σε ηλικία 32 ετών, ενώ σε λιγότερο από δέκα χρόνια αργότερα, πούλησε τη δεύτερη εταιρεία του Broadcast.com και έγινε ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος 40 ετών. Πλέον, η καθαρή αξία της περιουσίας του εκτιμάται στα 3 δισ. δολάρια.


Oprah Winfrey: 32


Το φαινόμενο της αμερικανικής τηλεόρασης, Oprah -όπως την αποκαλούν όλοι-, έγινε εκατομμυριούχος σε ηλικία 32 ετών, το 1986.

Έχει ξοδέψει πάνω από 100 εκατ. δολάρια για τον οργανισμό Oprah Winfrey Leadership Academy που στηρίζει σχολεία θηλέων στη Νότια Αφρική. Για το παρελθόν της έχει γίνει γνωστό πως γεννήθηκε στο Μισσισιπί από μια έφηβη χωρίς πατέρα. Πέρασε τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής της με τη γιαγιά της σε συνθήκες φτώχειας στην επαρχία και στη συνέχεια μεταφερόταν από πόλη σε πόλη σε διάφορα μέλη της οικογένειάς της. Το έσκασε στην εφηβεία της για να ξεφύγει από την κακοποίηση που δεχόταν.


Jeff Bezos: 33



Ο ιδρυτής της διάσημης διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών Amazon σε ηλικία 33 ετών το 1997 είχε καταφέρει να αποκαλείται εκατομμυριούχος. Μόλις μετά από δύο χρόνια έγινε δισεκατομμυριούχος και σήμερα η αξία της περιουσίας του φτάνει τα 43.5 δισ. δολάρια.


George Lucas: 34



Ο δημιουργός του Star Wars εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο ταλέντο του ιδρύοντας μια εταιρεία παραγωγής την Lucasfilm, η οποία τον έκανε εκατομμυριούχο το 1978 σε ηλικία 34 ετών.

Το μερίδιό του στην εταιρεία ήταν αυτό που τον έκανε δισεκατομμυριούχο στα 52 με την περιουσία του σήμερα, σύμφωνα με το Forbes, να φτάνει τα 4.5 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ το Hollywood περίμενε ότι το «Star Wars» θα ήταν μια τεράστια αποτυχία το 1977, κατέληξε, σε μία από τις πιο επιτυχημένες οικονομικά ταινίες όλων των εποχών και ξεκίνησε ένα franchise που η επιτυχία του δεν μπορεί να σταματήσει!


Larry Ellison: 42



Ο Larry Ellison, ανήκει στους πιο ακριβοπληρωμένους CEO στον κόσμο και είναι ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Από το 2014 μάλιστα, έχει όσο χρόνο επιθυμεί να απολαύσει την ζωή ο ιδρυτής της Oracle, αφού πλέον έχει τη θέση του προέδρου στην εταιρεία με μειωμένες αρμοδιότητες. Η περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 54.3 δισ. δολάρια.

Το 1986, σε ηλικία 42 ετών, ο Larry Ellison ήταν ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και στα 49 του έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στην ταχύτατη ανάπτυξη της Oracle.

Η τεχνολογική αυτή ευφυΐα συνέβαλε στο να δημιουργηθεί η πρώτη database το 1977 που συνδέει ένα γκρουπ από πληροφορίες (π.χ λίστα ονομάτων) με ένα άλλο (Social Security numbers).

Ο Larry Ellison και οι συνεργάτες του άρχισαν να πουλούν το λογισμικό που ονόμασαν Oracle Database. Μετά από πέντε χρόνια ονόμασαν την εταιρεία Oracle από το όνομα του λογισμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ