Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο σκύλος που παίρνει το αστικό λεωφορείο

Το ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένες φορές κάνει στάση και στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis, όπως μεταφέρουν στο «Χ» οι πολίτες. Ο σκύλος κατεβαίνει στάση του εμπορικού κέντρου, κάνει τις βόλτες του και επιστρέφει στην παλιά πρυτανεία
Το ζώο το τελευταίο διάστημα πηγαινοέρχεται με το λεωφορείο εκτελώντας σχεδόν καθημερινά το δρομολόγιο Παλιά Πρυτανεία-πανεπιστημιούπολη και επιστροφή με το επόμενο δρομολόγιο 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Όλγα Τσιούλφα 

Το τι μπορεί να κάνεις ένας σκύλος για να έναν άνθρωπο που τον αγαπά και τον φροντίζει, το γνωρίσαμε πολύ καλά οι Κομοτηναίοι όταν μάθαμε για την «Χάτσικο», τον σκύλο που περίμενε επί μέρες τον ιδιοκτήτη του στην πιάτσα ταξί στην οδό Ορφέως. Περίμενε να επιστρέψει αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν νεκρός. Ο «Χάτσικο» ανυπομονούσε να τον δει και η εικόνα του στη πιάτσα του ταξί ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, συγκινώντας ζωοφιλους ή μη. Αυτή τη φορά ο «Χ» παρουσιάζει την περιπέτεια ενός ακόμα σκύλου. 
Η ιστορία του είναι λιγότερο συγκινητική αλλά είναι απολαυστική και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος για τον τετράποδο φίλο μας ο οποίος χρησιμοποιεί με ιδιαίτερη άνεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κινηθεί στην πόλη. Το ζώο συνήθως βρίσκεται στην στάση λεωφορείου της Παλιάς Πρυτανείας. Μέρες με βροχή, κρύο ή ήλιο κάνει βόλτες γύρω από τη στάση του λεωφορείου, ανάμεσα σε φοιτητές που περιμένουν το μεταφορικό μέσο να τους πάει στον προορισμό τους και περαστικούς. Παρατηρεί τους πάντες αθόρυβα και κάπως έτσι άρχισε να τους μιμείται. 
Έτσι δειλά - δειλά πήρε το πρώτο του αστικό λεωφορείο και έκανε το δρομολόγιο των φοιτητών. Φθάνοντας στην πανεπιστημιούπολη κατάλαβε ότι η βόλτα πάνω στο λεωφορείο οδηγεί σε φαγητό, κάτι που ως αδέσποτος δεν έχει την πολυτέλεια να έχει καθημερινά. Έτσι έφαγε και αυτός κοντά στη λέσχη των φοιτητών και μιμούμενος και πάλι τους φοιτητές, πήρε το δρόμο της επιστροφής, όχι περπατώντας αλλά πάνω σε λεωφορείο. Μία δοκιμή ήταν αρκετή ώστε η βόλτα με το λεωφορείο να γίνει ρουτίνα. 
Το ζώο το τελευταίο διάστημα πηγαινοέρχεται με το λεωφορείο εκτελώντας σχεδόν καθημερινά το δρομολόγιο Παλιά Πρυτανεία-πανεπιστημιούπολη και επιστροφή με το επόμενο δρομολόγιο. Αρχικά οι επιβάτες παραξενεύτηκαν αλλά στη συνέχεια τον καλωσόρισαν στην παρέα τους και πλέον η παρουσία του δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση. Όπως δείχνουν και οι εικόνες του «Χ» ο σκύλος κουρνιάζει σε μία γωνιά του λεωφορείου, και απολαμβάνει τη σύντομη διαδρομή που τον νανουρίζει. Κατεβαίνει όταν κατέβουν όλοι, τρώει και επιστρέφει στην έδρα του με το επόμενο δρομολόγιο. Το ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένες φορές κάνει στάση και στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis, όπως μεταφέρουν στο «Χ» οι πολίτες. 
Ο σκύλος κατεβαίνει στη στάση του εμπορικού κέντρου, κάνει τις βόλτες του και επιστρέφει στην Παλιά Πρυτανεία. Εκεί βρήκε καταφύγιο, εφόσον κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να του προσφέρει άσυλο στο σπίτι του.


Μας το κοινοποίησε ο Φραγκούλης Φράγκος
από ανάρτηση στο xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ