Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Γέφυρα για γενναίους στη Ρωσία

Πρέπει να έχει κανείς πολύ γερά νεύρα για να διασχίσει αυτή την απίθανη γέφυρα στη Ρωσία. Διότι οι οδηγοί καλούνται να περάσουν τη γέφυρα Kuandinsky, πλάτους 1,8 μέτρων , που δεν διαθέτει κανένα προστατευτικό για να εμποδίσει τυχόν πτώση οχημάτων στο νερό στο παγωμένο νερό.

Η μεταλλική κατασκευή είναι καλυμμένη με ξύλινες σανίδες που γίνονται ολισθηρές λόγω του χιονιού και του πάγου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γέφυρα που εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Vitim είχε αρχικά κατασκευαστεί στο πλαίσιο της σιδηροδρομικής γραμμής Baikal–Amur. Το σχέδιο όμως δεν ευοδώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να μείνει στους 1500 κατοίκους του χωριού Kuanda η γέφυρα. Να την χρησιμοποιούν ελεύθερα, αν τολμούν.

Επισκευές δεν έγιναν τρεις δεκαετίες μετά την κατασκευή της κι έτσι συνιστά ένα επικίνδυνο πέρασμα για τους γενναίους που θέλουν να τη διασχίσουν.

Εκτός από την αδύναμη κατασκευή, οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι και με τους ισχυρούς ανέμους που απειλούν να ρίξουν τα αυτοκίνητά τους στο νερό- για το λόγο αυτό λέγεται πως οι περισσότεροι επιλέγουν να την περάσουν με τα παράθυρα ανοιχτά.

Παρόλα αυτά τα στοιχεία και τις περιγραφές, σύμφωνα με τον Ρώσο blogger Sergey Dolya, ο οποίος φωτογράφισε τη γέφυρα, δεν υπάρχουν online αρχεία για ατυχήματα ή δυστυχήματα. Δεν αποκλείεται βέβαια, σημειώνει με χιούμορ, αυτό να οφείλεται στον μικρό αριθμό των γενναίων οδηγών που τολμούν να τη διασχίσουν.
gefyrarwssia10gefyrarwssia9gefyrarwssia8gefyrarwssia7gefyrarwssia6gefyrarwssia5gefyrarwssia4gefyrarwssia3gefyrarwssia2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ