Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Porsche 718 Boxster με Turbo

Γράφει ο Μανόλης Μαργαρώνης
Δύσκολοι καιροί να είσαι φανατικός της Porsche. Η 911 απέκτησε turbo και να σα μην έφτανε αυτό η Boxster διατίθεται πλέον με 4κύλινδρους κινητήρες, όπως ένα Golf! Η Porsche έχει να χρησιμοποιήσει 4κύλινδρους από τη δεκαετία του '60 και για αυτό και πρόσθεσε το 718 στο όνομα του νέου roadster της.

Η Porsche 718 ήταν αγωνιστικό, που από το 1957 μέχρι και το 1962 είχε αρκετές επιτυχίες σε αγώνες όπως το Targa Florio και το Le Mans και χρησιμοποιούσε 4κύλινδρους κινητήρες. Φυσικά οι μηχανικοί της Porsche δεν έχουν τρελαθεί, απλώς ακολουθούν τις επιταγές της εποχής. Η Boxster λοιπόν άφησε τους λατρεμένους 6κύλινδρους για τους πιο “κοινούς” 4κύλινδρους.

Φυσικά δεν μιλάμε για τους 4κύλινδρους που θα βρεις στο Polo σου αλλά 2 και 2.5 λίτρων που με turbo αποδίδουν 300ps και 350ps αντίστοιχα για τις Boxster και Boxster S. Αύξηση δηλαδή 35ps για την κάθε έκδοση. Η ροπή επίσης έχει σκαρφαλώσει εξαιτίας του turbo, στα 38.74kg.m και 42.82kg.m αντίστοιχα. Τα πρώτα 100km/h από στάση έρχονται σε 4.7sec και 4.2sec αντίστοιχα και η τελική ταχύτητα είναι 275km/h για την Boxster και 285km/h για την Boxster S.

Το σασί είναι βελτιωμένο για ακόμα καλύτερο handling, η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 10mm αλλά στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει και η δυνατότητα να φτάσει και τα 20mm στην Boxster S. Το ηλεκτρομηχανικό τιμόνι είναι 10 % πιο άμεσο. Εξωτερικά η νέα Boxster δε διαφέρει και ιδιαίτερα από τη προηγούμενη γενιά. Η Porsche τονίζει όμως ότι όλα τα μέρη είναι καινούργια εκτός από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, το παρμπρίζ και την οροφή.

Τα μπροστά φώτα είναι κάπως πιο στρογγυλεμένα και πλέον εφοδιασμένα με LED και φώτα ημέρας 4-σημείων, όπως έχουμε δει στη νέα 911, στην Panamera κλπ. Στο πίσω μέρος, ενώ οι αλλαγές για τους αμύητους είναι τουλάχιστον αόρατες, οι σχεδιαστές της Porsche, αλλάζοντας τη θέση του εμβλήματος της εταιρείας έχουν κάνει το πίσω μέρος να φαίνεται πιο πλατύ. Στο εσωτερικό η κατάσταση είναι λίγο πολύ αμετάβλητη με το σύστημα infotainment Porsche Communication System να παρέχει νέες λειτουργίες. Η νέα Boxster θα διατίθεται στη Γερμανία με τιμή από 53.646€.






Περισσότερα στο highoctane.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ