Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πώς να εξαφανίσετε την υγρασία από τους τοίχους

H υγρασία είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σ' ένα σπίτι και έχει επιπτώσεις τόσο σε τοίχους όσο και σε ταβάνια.
Υπάρχει ωστόσο μία σειρά από συγκεκριμένες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε και οι οποίες θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή της, εφόσον δεν υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα.

Δείτε τα 8 πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε

-Σωστός και συχνός αερισμός των χώρων μας. Είναι απολύτως απαραίτητο να αερίζουμε καθημερινά το χώρο που μένουμε.

-Σε χώρους όπως μπάνιο και κουζίνα που συνήθως έχουμε συσσώρευση υδρατμών διασφαλίζουμε ότι υπάρχει ένα σωστό σύστημα εξαερισμού το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου.

-Σε περίπτωση υγρασίας που προέρχεται από την ταράτσα η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η σωστή μόνωση.

-Σε περίπτωση που η υγρασία προέρχεται από τα πλαϊνά τοιχώματα του σπιτιού η λύση είναι η επάλειψή τους με κάποιο κάποιο από τα ειδικά στεγανωτικά υλικά που πωλούνται στα καταστήματα χρωμάτων.

-Σε σπίτια που έχουν θέματα υγρασίας καλό είναι γενικά, ν' αποφεύγονται ή να περιορίζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου.

-Μειώστε τον χρόνο του μπάνιου σας και μην κάνετε μακράς διαρκείας μπάνια με καυτό νερό. Προτιμήστε να κάνετε πιο γρήγορα ντους με όσο το δυνατόν πιο χλιαρό ή κρύο νερό.

-Μην βάζετε ξύλα μέσα στο σπίτι. Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο.

-Μην απλώνεται τα ρούχα μέσα στο σπίτι και γενικά μην τα βάζετε μέσα αν είναι ακόμη υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ