Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Στην 60άδα του Παγκοσμίου η Τσακίρη, βάθρο ανέβηκαν Ράλλη και Τσιοβόλου

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της χρονιάς για την Ελληνική χιονοδρομία
H Μαρία Τσακίρη ήταν, από ελληνικής πλευράς, η αθλήτρια με την καλύτερη παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κέι Γκρατιστέι της Ρουμανίας.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τρεις κατατάξεις στις 60 πρώτες αθλήτριες σε ισάριθμα αγωνίσματα και με καλύτερη επίδοση την 38η θέση από 91 αθλήτριες στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης των 10 χλμ. με χρόνο 40:31,5 και 3 άστοχες βολές (17/20). Είναι η καλύτερη παρουσία που είχαμε ποτέ από ελληνίδα αθλήτρια στον συγκεκριμένο αγωνιστικό θεσμό.

Ο Νικόλαος Τσουρέκας ήταν ο καλύτερος έλληνας αθλητής με καλύτερη επίδοση την 80η με χρόνο 27:18,6 και 5 άστοχες βολές (5/10) στο αγώνισμα της ταχύτητας 7,5 χλμ.

“Χάλκινη” η Σοφία Ράλλη

• Ένα ακόμη μετάλλιο σε διεθνή αγώνα πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της η Σοφία Ράλλη, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική της ποιότητα. Η πρωταθλήτρια τους ΕΟΣ Νάουσας τερμάτισε στην 3η θέση με συνολικό χρόνο 2:11,61 και 108,95 βαθμούς FIS στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης που πραγματοποιήθηκε στο Παμπόροβο της Βουλγαρίας. Το χάλκινο μετάλλιο της Σοφίας δεν ήταν το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα στους αγώνες αφού η πλειοψηφία των αθλητών της ελληνικής αποστολής βελτίωσαν τη ατομική τους βαθμολογία (βαθμοί FIS) και ορισμένοι όπως ο Νικόλαος Τζιόβας έκαναν ατομικά ρεκόρ (71,98 βαθμούς FIS).

“Αργυρή” η Ελένη Τσιοβόλου

• Μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική χιονοδρομία αποτελεί το αργυρό μετάλλιο της Μαρίας-Ελένης Τσιοβόλου που το κέρδισε στον διεθνή, παγκόσμιας φήμης, αγώνα Παίδων - Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στη Vratna Dolina (Σλοβακία).

Η νεαρή χιονοδρόμος αλλά και πολύ καλή αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου τερμάτισε με το δεύτερο καλύτερο χρόνο (1:50,39) στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης κατηγορίας U16 αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ