Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Τέλος χρόνου» για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων - Πόσοι πλήρωσαν, πόσοι κατέθεσαν πινακίδες

Το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου θα αξιολογηθεί από το υπουργείο Οικονομικών αν τελικώς θα δοθεί παράταση ή όχι για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων. Το μεσημέρι της Παρασκευής θα διακοπούν οι συναλλαγές στις εφορίες και τότε θα φανεί αν ο αριθμός όσων δεν πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν είναι τέτοιος που να επιβάλει σκέψεις για παράταση.

Προς το παρόν όμως, οι επιτελείς του υπουργείου βλέπουν ότι οι πληρωμές τελών άγγιξαν πλέον έως και το 90%, οπότε θεωρούν ότι σήμερα και αύριο υπάρχει αρκετός χρόνος να σπεύσουν και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι να πληρώσουν.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα, πολογίζονται σε λιγόετρους απο 750.000 αυτοί που δεν είχαν πληρώσει για τα τέλη. Άλλοι 90.000 είχαν ήδη καταθέσει πινακίδες και ο τελικός αριθμός τους αναμένεται να φτάσει στις 105.000-110.000 συνολικά. Μένουν δηλαδή περίπου 15.000 ιδιοκτήτες που ενδέχεται να καταθέσουν πινακίδες μέχρι την Πέμπτη.

Ο αριθμός τους είναι μικρότερος από τους 120.000 που είχαν καταθεσει πέρυσι πινακίδες, αλλά συνολικά την τελευταία εξαετία έχουν καταθέσει πινακέδες άλλοι 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες.

Ατό σημαίνει ότι έχουν απομείνει λιγότερα από 4,5 εκατ. ΙΧ σε κυκλοφορία και έτσι περιορίζεται και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται να πληρώσουν τα τέλη της νέας χρονιάς. Πέρυσι πάντως, με την ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί, πληρώθηκαν μόλις 40.000 σήματα τελών κυκλοφορίας, κάτι συνηγορεί στο ότι ίσως τελικά δεν δοθεί φέτος παράταση για τόσους λίγους ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ