Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (φωτογραφίες)

Υπό τον ήχο Χριστουγεννιάτικων μελωδιών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Ολυμπιακού μας Μουσείου, μέσα στην πιο ζεστή οικογενειακή και γιορτινή ατμόσφαιρα, το τελευταίο Σάββατο του Α΄κύκλου μαθημάτων!

Η εκπαιδευτική μας κουζίνα, ο χώρος ανάδειξης των μαγειρικών ταλέντων του εργαστηρίου Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής, ήταν ανοιχτός για όλους τους παρευρισκομένους από νωρίς το πρωί τη γιορτινή αυτή ημέρα. Τα λαχταριστά σοκολατένια γλειφιτζούρια και τα μπισκοτένια σκουφάκια του Αη Βασίλη ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους. Γεύσεις δια χειρός των παιδιών… ως εκκολαπτόμενοι σεφ, κατακτητές μιας σύγχρονης, εύγεστης και υγιεινής κουζίνας. Από την άλλη, δια χειρός των γονέων... παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, κλασικές αγαπημένες γεύσεις. Μια καθημερινή δουλειά για τις μανούλες, μια άγνωστη δραστηριότητα για πολλούς μπαμπάδες, μετατράπηκε μαγικά... σε ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι Χριστουγεννιάτικων αλχημειών και γεύσεων!

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες συνόδευσαν και το Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής και Ελεύθερης Έκφρασης που ακολούθησε λίγο αργότερα! Τα μικρά ξωτικά των Χριστουγέννων, τα παιδάκια μας είχανε παρέα αυτή τη φορά, τους ταράνδους του Αη Βασίλη, τους γονείς τους, με τους οποίους μοιράστηκαν όμορφες προσωπικές στιγμές μέσα από ένα ευρηματικό θεατρικό γιορτινό παιχνίδι. Εξάλλου τα Χριστούγεννα… μας φέρνουν όλους πιο κοντά!!!

Η Θεατρική «Ακαδημία» του Μουσείου μας, οι μικροί επαγγελματίες θεατρίνοι που μας εκπλήσσουν χρόνια τώρα με το υποκριτικό τους ταλέντο… έδωσαν για μια ακόμη φορά παράσταση, ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, το κλασικό μυθιστόρημα του Τσάρλς Ντίκενς "Σκρουτζ". Η γνωστή νουβέλα αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη, κυρίως από συναισθήματα, Εμπενίζερ Σκρουτζ. Η παράσταση συγκίνησε, προβλημάτισε, μετέφερε μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς και ανθρωπιάς στο κοινό, στους γονείς, στους μικρούς μας φίλους αλλά και στους δεκάδες συγγενείς που παρακολούθησαν την παράσταση, υποστηρίζοντας έτσι την συγκινητική και επιτυχημένη προσπάθεια των μικρών μας θεατρίνων!

Το Εφηβικό Θεατρικό Τμήμα έκλεισε με νοσταλγική διάθεση τον Α' κύκλο των Εκπαιδευτικών μας Εργαστηρίων, μοιράζοντας ευχές, δώρα, χαμόγελα και υποσχέσεις! Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Γενάρη και την έναρξη του Β' κύκλου των Εκπαιδευτικών μας Εργαστηρίων!










Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές, με υγεία, αγάπη, ειρήνη και πρόοδο, για εσάς και τις οικογένειές σας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ