Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ετσι ψήφισαν οι Νεοδημοκράτες στον πρώτο γύρο

Στην εκλογική συμπεριφορά που θα παρουσιάσουν οι ψηφοφόροι του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα εστιάζεται πλέον η προσοχή των επιτελείων των δύο μονομάχων που θα αναμετρηθούν στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου για την θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» που παρουσιάζει τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. την πρώτη Κυριακή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Κεντρική Μακεδονία.
Και στα δυο στρατόπεδα πάντως επικρατεί αισιοδοξία, με το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη να αναφέρει ότι αναμένει ευρεία στήριξή από βουλευτές που είχαν ταχθεί υπέρ του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Αντίστοιχα, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρούν θετικό γεγονός το άθροισμα των ποσοστών που έλαβαν οι τρεις υποψήφιοι (Μητσοτάκης-Γεωργιάδης-Τζιτζικώστας) στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που σύμφωνα με όσα αναφέρουν ήταν  60-40 υπέρ του κ. Μητσοτάκη.
Οι νομοί και οι δήμοι όμως στους οποίους οι 4 υποψήφιοι βγήκαν είτε πρώτοι, είτε συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά σχετικά με την συμπεριφορά που θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι στις 10 Ιανουαρίου.
Παραδείγματα:
Ο Βαγέλης Μεϊμαράκης ήρθε πρώτος στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Αγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε πρώτος το νήμα στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Άλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε ποσοστά από 18% έως 20% σε δήμους όπως η Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άλιμος, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, το Ηράκλειο, η Φιλαδέλφεια, τα Βριλήσσια, η Λυκόβρυση, το Π. Φάληρο, ενώ στην Α’ Αθηνών πήρε ποσοστό 15%. Από τα υψηλότερα ποσοστά έλαβε στο Αμύνταιο Φλώρινας με 23,8%, στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με 23,8%, στην Πύλο με 24,4%.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας «χτύπησε» 56,5% στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 47,2% στο Δήμο Παύλου Μελά, 67% στο Δήμο Βόλβης, 31,9% στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 41,7% στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ