Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα ερωτήματα του Μεϊμαράκη για τη σύμβαση με την εταιρεία πίσω από το εκλογικό φιάσκο της ΝΔ

Αν και η Νέα Δημοκρατία επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρεθεί η εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, δεν έχει λήξει ακόμη η «μάχη» της απόδοσης ευθυνών για το φιάσκο.

Το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, την προηγούμενη Κυριακή, διατυπώνοντας μία σειρά ερωτημάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:

1. Η εταιρεία πήρε προκαταβολή 60.000 ευρώ, όχι πριν από την έναρξη του έργου αλλά πριν από την υπογραφή της σύμβασης. Μάλιστα, τα 15.000 ευρώ από το ποσό τα χρησιμοποίησε για την αγορά εξαρτημάτων. Πώς γνώριζαν ότι θα αναλάβουν το έργο και έκαναν αυτή την αγορά;

2. Η σύμβαση δεν προσκομίστηκε ποτέ στο λογιστήριο της Νέας Δημοκρατίας. Πώς δόθηκαν τα 60.000 ευρώ και ποιος δέχθηκε τα τιμολόγια;

3. Στη σύμβαση προβλέπεται ότι η εταιρεία προστατεύεται από τις ευθύνες, καθώς σημειώνεται ότι τις αναλαμβάνει στο μέρος που της αναλογεί.

4. Αν και η τεχνική επιτροπή με τους εκπροσώπους των υποψηφίων είχε ορίσει τον τεχνικό έλεγχο 3 ημέρες πριν από τις εκλογές, στη σύμβαση αναφέρεται ότι ο τεχνικός έλεγχος θα γινόταν δύο ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία.

5. Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία μελών με την εταιρεία προκύπτει ότι μέχρι και 15 ώρες πριν από τη στιγμή που θα άνοιγαν οι κάλπες, δεν είχαν κωδικοποιηθεί τα εκλογικά κέντρα και δεν είχε γίνει δοκιμή του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ