Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 60.000€ για την επιχείρησή σας

Δωρεάν οικονομική κάλυψη για λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό και προσλήψεις ύψους 5.000 έως 60.000 ευρώ με κοινοτικές ενισχύσεις για νέες επιχειρήσεις φέρνουν δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ανεργοι ηλικίας 25 ετών και άνω μπορούν να αξιοποιήσουν τις δράσεις «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ και «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» προϋπολογισμού 17,5 εκατ. ευρώ και χωρίς να βάλουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ από την τσέπη τους να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Οι δύο δράσεις αναμένεται να προκηρυχθούν στο τέλος Νοεμβρίου και η υποβολή αιτήσεων να ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Το μεγάλο ατού όσων υπαχθούν σε αυτά τα δύο προγράμματα είναι η απόλυτη επιδότηση των βασικών εξόδων μιας επιχείρησης προκειμένου να λειτουργήσει.

Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για τη διετή περίοδο ενίσχυσης και στα δύο προγράμματα είναι:

• Ο αναγκαίος επαγγελματικός παραγωγικός εξοπλισμός σε ποσοστό έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου, το λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες τρίτων, όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία), τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες για τα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας (παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, χρήση εξοπλισμού, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες - ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων, συντονισμός και αξιολόγηση της υλοποίησης κ.ά.),

• Οι δαπάνες προβολής και δικτύωσης,

• Το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου),

• Ο γενικός εξοπλισμός (γραφεία, καθιστικά κ.ά.),

• Οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ,

• Οι αμοιβές τρίτων.

Από τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» επιδοτούνται κατά 100% τα ποσά δαπανών έως 60.000 ευρώ.

Από τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου δαπάνες από 5.000 έως 25.000 ευρώ.


fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ