Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη 44χρονος που έπειθε ανήλικες να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η έρευνα της υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας και της 13χρονης κόρης της στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία τον περασμένο Ιούλιο την πλησίασε άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από συνομιλίες που είχαν, η ανήλικη του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Άμεσα ξεκίνησε ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στο σπίτι του 44χρονου.

Κλιμάκιο αστυνομικών κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 44χρονου βρήκε ένα κινητό τηλέφωνο και φορητό υπολογιστή.

Από τον επιτόπιο έλεγχο ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις. Συγκεκριμένα προέκυψε μεταξύ άλλων ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχε αποθηκευμένη επαφή της 13χρονης.

Επίσης, βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων και εκείνες που του είχε αποστείλει η 13χρονη, μέσω διαδικτύου, σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη, καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σημειώνεται ότι διενεργούνται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των ανηλίκων που απεικονίζονται στις δεκάδες φωτογραφίες που βρέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ