Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τεράστιες αποκλίσεις στα επιτόκια επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων στις χώρες της ευρωζώνης -Ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τις τεράστιες αποκλίσεις στα επιτόκια χορηγήσεων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων που παρατηρούνται ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, επισημαίνει με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαγοράκης κάνει λόγο για τεράστιες στρεβλώσεις στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Νότου, από τα υπέρμετρα αυξημένα επιτόκια που οι τελευταίες καλούνται να καταβάλλουν, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει συγκριτικά στοιχεία με τα επιτόκια χορηγήσεων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων στις επί μέρους χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και να αναλάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης.

Σε δηλώσεις του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε τα εξής: "Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, οι Έλληνες καταναλωτές, αλλά και οι ελληνικές επιχειρήσεις, υφίστανται σε βάρος τους, μια άνευ προηγουμένου, διακριτική μεταχείριση. Όταν και εάν αποκτήσουν ποτέ πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, καλούνται να πληρώσουν διπλά ή τριπλά επιτόκια σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αυτό δεν είναι μόνο απαράδεκτο ηθικά, αλλά δημιουργεί και τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την άμεση αποκλιμάκωση των τραπεζικών επιτοκίων, αλλά και για την αύξηση των χορηγήσεων δανείων από πλευράς τραπεζών, σε χώρες όπως η Ελλάδα .”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ