Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Έκκληση του Τζέιμς Μποντ για το προσφυγικό

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, ο κινηματογραφικός Τζέιμς Μποντ, απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να «διευθετήσουν» την προσφυγική κρίση που συγκλονίζει τη Γηραιά Ήπειρο.

«Μια τραγωδία διαδραματίζεται. Εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενεργήσουν προκειμένου να διευθετήσουν» την κατάσταση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βρετανός ηθοποιός.

Στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, το Spectre, ο διάσημος κατάσκοπος παραβιάζει τα σύνορα ανεμπόδιστα παρά το γεγονός ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες και του έχουν κατασχέσει το διαβατήριο.

Στην πραγματικότητα ωστόσο η είσοδος στη Βρετανία χωρίς νόμιμα έγγραφα έχει καταστεί ολοένα και δυσκολότερη και χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται κοντά στο λιμάνι του Καλαί, διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να διαπλεύσουν τη Μάγχη. Τουλάχιστον 15 εξ αυτών έχουν χάσει την ζωή τους από τον Ιούνιο.

«Ένας κατάσκοπος του κινηματογράφου δεν θα διευθετήσει το ζήτημα» πρόσθεσε ο Ντάνιελ Κρεγκ.

«Οι πρόσφυγες δεν σκέφτονται τον Τζέιμς Μποντ όταν δίνουν μάχη για να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με τις οικογένειές τους» αδιαφορούν πλήρως για εκείνον, προσέθεσε ο ηθοποιός, ο οποίος, κατά ειρωνεία της τύχης, επελέγη από τη βρετανική κυβέρνηση για να πρωταγωνιστήσει σε μια εκστρατεία προώθησης του τουρισμού στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ