Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το E.K.A.B. ανταποκρίθηκε με 5 ασθενοφόρα, 2 Μηχανές και 1 όχημα μικρού όγκου κατά το συμβάν της φωτιάς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Το Ε.Κ.Α.Β. κατά το συμβάν της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), ανταπεξήλθε με μεγάλη αμεσότητα για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής.

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., δέχθηκε κλήση στις 17:00 σχετικά με εγκλωβισμένα άτομα, κατόπιν εκδήλωσης πυρκαγιάς, στην πτέρυγα Χρονίων Παθήσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί.

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, βρισκόμενο σε κοντινή απόσταση, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (17:01). Παράλληλα, το Συντονιστικό Κέντρο αξιολογώντας τα στοιχεία, κινητοποίησε τέσσερα (4) ακόμη ασθενοφόρα, δύο (2) Μηχανές Ταχείας Ανταπόκρισης αλλά και ένα (1) αυτοκίνητο Μικρού Όγκου με γιατρό, τα οποία και μετέβησαν σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο.

Το Ε.Κ.Α.Β., ενημερώθηκε από τους γιατρούς του Ψ.Ν.Α. για την ύπαρξη τριών (3) νεκρών ατόμων αλλά και δύο (2) τραυματιών (ενός εγκαυματία και ενός με αναπνευστικά προβλήματα). Οι δύο σοβαρά τραυματίες, κατόπιν της αξιολόγησης της σοβαρότητας της κατάστασης τους από το Ε.Κ.Α.Β., διεκομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα (χωρίς να εφημερεύει) σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.).

Οι τρείς (3) νεκροί, δεν παρελήφθησαν από το Ε.Κ.Α.Β..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ