Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η κρίση χτύπησε και την παγκόσμια βιομηχανία πορνό!

Η μεγάλη κρίση χτυπά τα τελευταία χρόνια ανελέητα και την άλλοτε πανίσχυρη βιομηχανία, που όλοι υποκρίνονται ότι δεν υπάρχει, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες και την ιδιωτικότητα του σπιτιού τους ή του γραφείου τους αναπτύσσεται μία αγαπημένη συνήθεια…
Ο λόγος για την παγκόσμια βιομηχανία πορνό που το 2012 κυριάρχησε καταγράφοντας ασύλληπτα κέρδη!

Σύμφωνα όμως με τον Economist, η παγκόσμια βιομηχανία πορνό βρίσκεται αντιμέτωπη με κατακόρυφη πτώση σε τζίρο και κέρδη, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου. Σε ένα εκτενέστατο άρθρο του, το έγκριτο οικονομικό περιοδικό παρουσιάζει τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2012 το πορνό μεσουρανούσε με κέρδη 40 – 50 δισ. δολάρια ενώ τρία χρόνια μετά φαίνεται να έχει χάσει περίπου τα τρία τέταρτα των κερδών.

Στο αφιέρωμα, ο Economist παρουσιάζει επίσης την πορεία της βιομηχανίας του πορνό και την εξέλιξή του από τις βιντεοκασέτες και τα DVDs στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ίντερνετ, μέσω του οποίου η βιομηχανία πορνό γνώρισε τεράστια ανάπτυξη. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 υπήρχαν περισσότερες από 3.000 ιστοσελίδες πορνό με ταινίες λίγων λεπτών και οι ιδιοκτήτες τους έβλεπαν τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν μέρα με τη μέρα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το 2012, ο Fabian Thylmann, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου όμιλου παραγωγής ερωτικών ταινιών, φέρεται να έκανε πρόταση εξαγοράς για το ένα από τα δύο μεγαλύτερα πορνό σάιτ παγκοσμίως, το XVideos, προσφέροντας το ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων! Και αν σας φαίνεται τεράστιο, τότε αξίζει να γνωρίζετε ότι η πρόταση απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε πολύ μικρή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα σάιτ με βίντεο ενηλίκων έχει έως και 80 δισεκατομμύρια προβολές και πάνω από 18 δισεκατομμύρια επισκέψεις! Νούμερα απλησίαστα φυσικά για οποιοδήποτε ενημερωτικό ή οποιουδήποτε άλλου είδους σάιτ.

Η κρίση όμως που χτύπησε την πόρτα των καταναλωτών, γρήγορα άσκησε την αρνητική της επίδραση και στη βιομηχανία πορνό, αφού περιόρισε τα εισοδήματα. Τα μειωμένα έσοδα ωστόσο δεν έφεραν και μείωση στους παραγωγούς ερωτικών ταινιών, που μόνο στην Αμερική σήμερα δραστηριοποιούνται πάνω από 200 με 220 στούντιο παραγωγής ταινιών πορνό. Έτσι, όμως τα μικρότερα κέρδη μοιράζονται σε περισσότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ