Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΜΕ ΜΑ…ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ _ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Το Ολυμπιακό Μουσείο υποδέχεται το νέο σχολικό έτος προσφέροντας μια εναλλακτικής μορφής παιδική εκδήλωση, που διατηρεί ακέραια τα χαρακτηριστικά της μουσειακής αγωγής αλλά και της εκπαιδευτικής του πολιτικής. Έτσι, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 το πρωί και για έκτη συνεχή χρονιά, όλοι μαζί...θα ''Πάμε Μα…Γυρεύοντας!!''. Μια εκδήλωση πρόδρομο των ετήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται κάθε Σάββατο (από τις 26/9/2015) στο Ολυμπιακό μας Μουσείο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην προμετωπίδα αυτών, το εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής.

Για τους σκοπούς της εκπαιδευτικής δράσης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, ο χώρος εισόδου (foyer) του Μουσείου, θα μετατραπεί σε μια πελώρια κουζίνα όπου οι μικροί μας φίλοι, αφού φορέσουν την απαραίτητη ποδιά, θα κατασκευάσουν τον μαγειρικό τους σκούφο και θα έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου Σεφ, να ανακαλύψουν τα μυστικά της γευστικής και συνάμα υγιεινής διατροφής, μέσα από τη βιωματική και ενεργητική μάθηση, την εξερεύνηση, την ανακάλυψη και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Η συνέχεια θα δοθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσομοίωσης στίβου του Ολυμπιακού Μουσείου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες, υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση των εξειδικευμένων μουσειοπαιδαγωγών μας, θα μετρήσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις, βιώνοντας το μότο «…Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Ο τελευταίος σταθμός της τετράωρης εκδήλωσης (10:00–14:00), έχει στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους στην τέχνη, μέσα από τις κατασκευές. Με περίσσευμα φαντασίας και έξω από πρότυπα, με την προσωπική σφραγίδα καθενός ξεχωριστά, στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα για σωστή διατροφή ως βάση καλής υγείας, ευχαριστώντας παράλληλα το χορηγό της εκδήλωσης, για την πολύτιμη αρωγή στην υλοποίηση του 6ου κατά σειρά εκπαιδευτικού προγράμματος ''Πάμε Μα…Γυρεύοντας!''.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «ΔΕΠΑ Α.Ε.» είναι ΔΩΡΕΑΝ και ολοκληρώνεται μετά από αποστολή της σχετικής αίτησης συμπληρωμένης στο μουσείο, την οποία θα βρείτε αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα μας: www.olympicmuseum-thessaloniki.org. Η αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις διευθύνσεις edu@olympicmuseum.org.gr, edu1@olympicmuseum.org.gr είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας, στο 2310 968726 ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ