Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Πανούσης: Ο Βαρουφάκης διέπραξε εσχάτη προδοσία, η Κωνσταντοπούλου θέλει να υποκαταστήσει τον Τσίπρα

Έχουμε αλλαγή πολιτεύματος, όχι αλλαγή κυβέρνησης, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Στη συνέντευξη του προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα "να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του".

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως "διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας", ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως "θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό".

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει επίσης ότι "έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται".

Τι προτείνει:

-Δημιουργία θέσεως υπουργού παρά τω πρωθυπουργό, υπευθύνου για την εφαρμογή των συμφωνημένων με τους θεσμούς.

-Κυβέρνηση από υπουργούς που θα πιστεύουν στην ανάγκη της εφαρμογής της συμφωνίας και δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

-Δημιουργία θέσεως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα την καταλάβει Έλληνας διεθνούς κύρους που ως αποστολή του θα έχει την κατάρτιση ενός πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας.

-Τη δημιουργία θέσεως υπουργού για ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, όπως τα βλέπει η Αριστερά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Γ. Πανούσης αναφέρει: "Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις της".

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: "Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα".

Η μεγαλύτερη ενόχληση του είναι πως κάποιοι εκ των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας:

"Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, "έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι". Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ.... Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει".

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει αναλυτικά:

"Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ' επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β' του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ